Af Birgitte Hansen, Blå Fornyelse, Liste G. 

Birgitte Hansen. Foto: Liste G

Rolf Clausen erkender at have søsat rigtigt mange skibe i skolerne de sidste 3-4 år, men lover i et læserbrev med overskriften ”Ansvarligt Budget”, at skolerne nu får arbejdsro. Der vil ikke blive ”søsat flere skibe”.

Det lyder for godt til at være sandtog det er det også. Et meget stort nyt projekt er på vej, og det har Rolf Clausen nikket ja til og fremlagt i medierne.

Altså alligevel et ny skib i søen, som sammen med alle de mange og store søsatte skibe, der også de kommende år uden kurs sejler rundt og generer ”ordinær trafik”, som er skolens kerneopgave.

IPad, reform og lektiecafe, som Rolf Clausen nævner som søsatte skibe, er små robåde, der ikke er til stor gene for skibstrafikken. Det er inklusion uden nødvendige midler og de store containerskibe lastet med varm-luft-projekter, der blokerer farvandene.

Læringsplatformen Min Uddannelse og projekterne (fx professionelle læringsfællesskaber, læringsmålstyring og pejlemærkerne) koster et krydstogtskib og kræver en kæmpe besætning. De nævnes ikke! Dem har Rolf Clausen tilsyneladende ikke forstået omfanget af.

Jeg har kæmpet for, at vi i budgetforliget fik aftalt at analysere folkeskolens budget; så kan vi sikre, at penge og personaleressourcer fremadrettet bruges på kerneydelsen.

GemGem

GemGem