Hvad har konger og trolde med hinanden at gøre? Begge har sat sig spor i Sorøs historie, og begge har fundet vej til Sorø Museum i december 2020. Nu er det dog ved at være sidste chance for at se den farverige og skønne udstilling. Den bliver nemlig taget ned på søndag den 9. maj 2021.

Igennem efteråret har børn fra fire lokale børnehaver undersøgt konger og trolde sammen med museet, deres pædagoger og billedkunstner Ida Exner. De har været på hofskole som Chr. den 4. på Sorø Akademi, og de har været i skoven og indsamle troldespor.

I udstillingen har børnene givet nyt liv til historierne om konger og trolde. De har lavet troldemasker af glas, en gigantisk krone, stentrolde, syltetøjstrolde og troldeører.

Nogle af troldene er stukket af fra udstillingen og har gemt sig på 1. sal, måske kan du hjælpe med at finde dem? Husk det er gratis for børn.

Udstillingen er et resultat af et samarbejde mellem Museum Vestsjælland, billedkunstner Ida Exner og fire børnehaver fra Sorø Kommune, nemlig Sorø Skovbørnehave, Røde Kors Børnehus, Troldehaven og Holberghaven. Læs mere her.

Dit Sorø var kort forbi og fik fanget disse herlige stemningsbilleder…

Foto: ABW