Foto: PID

Holberg Teatret
v/ Niels Vandrefalk
Akademihaven
4180 Sorø
20 16 02 16

Følg Holberg Teatret på Facebook

Pragtfuld kulisse
Ved søjlesalen i Sorøs akademihave finder du hver midsommer Holberg Teatret og deres årlige forestilling. Omringet af 25-30 meter høje træer, en kulisse der trækker associationer til Shakespeares ”The Globe” i London, finder du naturens helt egen kulisse. Her bliver der grint og smilt, hver gang Holberg Teatret giver Holberg og hans komedier et nyt liv på en scene skabt lige i hans ånd.

Den danske sommer er lunefuld, men teatret tilbyder tørvejr under teltduge og store parasoller.

Det soranske teater samarbejder med flere ungdomsorganisationer i Sorø og bygger sin tilstedeværelse på lokale ildsjæle, der tager frivilligt arbejde.

Foto: PID

Et koncept med historie
Holberg Teatret er funderet på konceptet commedia dell’Arte, som er en teatertradition, der har sit udspring i 15-1600-tallets Europa. Her arbejdes der med komiske improvisationer og maskekomedier med lystige, robuste optrin. Publikum kan opleve forestillinger med satire, klovneri, dans, mimik, musik og endda et spil med publikum. En form for teater som traditionelt set er meget folkekær i Danmark. Vigtigst af alt, er det Holberg, som bringer denne teatertradition med sig til Danmark efter en rejse rundt i Europa. En rejse som ligger til grundlag for dansk teatertradition og dermed også for Holberg Teatret i Sorø.

Primus motor Niels Vandrefalk
I søjlesalen møder du med garanti teatrets primus motor Niels Vandrefalk. Med teater i hjertet og en uddannelse fra det kongelige teater kæmper Niels for teateret og dets kunst med krop og sjæl. Teatret kalder ham selv for en ”sjælden fugl”, og det vil nok være svært – hvis ikke umuligt – at finde endnu en som ham. Bl.a. var han en del af teateropgøret og blev i den sammenhæng døbt Niels Anderledes, men i Sorø er han først og fremmest kendt som stående i spidsen for det succesrige teater i Akademihaven.

Kontakt Holberg Teatret

Niels Vandrefalk. Pressefoto.
Foto: ABW
Pressefoto

sølvpartner

Del på sociale medier