Alstedgaardhaven, Alstedvej 52, 4173 Fjenneslev
En landbohave på knap 2 ha., hvor stemningen er bevaret fra gamle dage med træer, der er flere hundrede år gamle. Mange haverum, herunder Nordeuropas længste private rosenpergola.

Haverefugiet, Smedevej 66, 4180 Sorø
En terapihave for stressramte og en besøgshave for inspiration til at bruge naturen som ramme for stress-afladning. Der er åbent for studiebesøg fra kl. 13-15 sidste fredag hver måned. Den er på 3.500 m2 og har adgang til skov, eng og åbne marker.

Smedjen, Langtoftevej 2, 4173 Fjenneslev
1600 m2 stor have med alsidig beplantning samt lille butik. Mange haverum med bede, højbede og stauder og forskellige træer. Ca. 100 roser, fritstående og espalieret. Drivhus samt stor havedam med sumpbed.

Sandstone Besøgs- og inspirationshave, Duebjerg gl. Mejeri, Nyrupvej 70, 4180 Sorø
Arkitekttegnet inspirationshave på ca. 3.000 m2. Haven er opdelt i haverum med gårdhave, legehave, staudehave mv. Haven er tegnet af Tove Hede som besøgs- og inspirationshave i tilknytning til SandStone.dk. I haven vises forskellige muligheder for at bruge naturstenene fra SandStone, bl.a. travertinterrasse med klippede plataner som løvtag.

Vera & Jørgens Have, Finlandsvej 27, 4293 Dianalund
Denne 900 kvm. store parcelhushave er en plantesamlerhave på skrånende grund med stenopbyggede bede: Staudebede, alpinbede, spaltebede, surbundsbede, køkkenhave, rododendron, små surbundsplanter, primula. Her er også høns, vand og drivhus.

Prærien hos Anne Stine Stauder, Øbrovej 2, Assentorp, 4295 Stenlille
3000 m2 anlagt præriehave på naturlig morænebakke. Mange græssorter, Asters, Indianermynte, Hestemynte, Floks, Kertepileurt, Kvægsurt, Solhat, Hjortetrøst, Virginsk Ærenpris og meget mere.

Foto: ABW