Denne nye bog af forfatter og hyggekonsulent Erik Rønholt indeholder forslag til ture til fods i otte byer i det sydlige Sjælland med fokus på kunst i det offentlige rum. Det drejer sig om Sorø, Ringsted, Slagelse, Korsør, Skælskør, Næstved, Præstø og Vordingborg. Kunstværkerne er udvalgt ud fra at få en passende længde på en rute med mange kunstværker, så det er altså ikke en udtømmende beskrivelse af byernes kunst. Der er statuer, relieffer, mosaikker, vandkunst og gavlmalerier, og der er alt fra træskærerarbejde fra middelalderen til betonkunst fra 2021.

Det er ikke kun kunst på torve og pladser, men turene går også ned ad en lille vej, rundt om en bygning eller ind i en gård.

Det er ikke strabadserende vandreture, men behagelige ture på 2-3 kilometer og med muligheder for at forlænge turen. Alle ture begynder ved en parkeringsplads og ender samme sted. Ved hver by er angivet ruternes omtrentlige længde.

Der er udførlige kort og rutebeskrivelser, og ved hvert kunstværk er der et billede samt lidt tekst om kunstneren og om værket; men det er selvklart kun korte beskrivelser, da bogen indeholder omkring 170 kunstværker.

Erik Rønholt har interesseret sig for kunst det meste af sit liv, og med mange års pædagogisk erfaring formidler han her et bredt udvalg af kunst i det offentlige rum. Forfatteren har gået de enkelte ture adskillige gange med familie og venner og også afholdt kunstvandringer i flere af byerne.

“Se på kunst” henvender sig til enkeltpersoner, familier, skoler, pensionister og turister, og målet med bogen er at inspirere til at komme ud, gå en tur og få set noget kunst.

God tur

Fakta
Titel: Se på kunst – Sjælland
Ture til fods i 8 byer
Forfatter: Erik Rønholt
Foto og tegninger: Erik Rønholt
Sidetal: 116
Pris kr.: 250,- kr.
Udgivelse: Juli 2021
Udgiver: Forlaget Cornelia

Pressefoto
Del på sociale medier