Kongskilde Friluftsgård med restauratør René de la Cruz i spidsen fik genetableret en gammel tradition, da Sankt Hans Aften blev fejret søndag den 23. juni 2013.  Knap 500 gæster valgte at fejre Sankt Hans Aften på Kongskilde Friluftsgård, og stemningen var mere end god.

“Vi er så heldige, at vi har en Støtteforening som var helt med på ideen”, siger René de la Cruz – dvs. Støtteforeningen for Kongskilde Friluftsgård og Tystrup Bavelse Naturpark med Gitte Olsen fra Hørhavegård som formand.

Ideen om at genskabe Sankt Hans-traditionen på Friluftsgården lå lige til højre ben, da restauranten har fået en del henvendelser. I samarbejde med de frivillige blev der rejst et stort telt med gulv samt masser af siddepladser ved søen. I teltet blev der spillet jazz, og man kunne stille sulten med grillpølser og kartoffelsalat, inden bålet blev tændt på Møllesøen. Sorø Bueskytte Laug sørgede for at bålet blev stilsikkert tændt med bue og pil.

Kongskilde Friluftsgård og støtteforeningen sender en stor tak til alle frivillige samt Sorø Bueskytte Laug for indsatsen, som de lover at gentage næste år.

"Vi elsker vort land"
“Vi elsker vort land”