Af Mona Kelder Bouidar
Medlem af Socialdemokratiet
Kandidat til kommunalbestyrelsen i Sorø kommune

Jeg er stor tilhænger af samarbejde. I det gode samarbejde er det vigtigt, at alle parter føler de er med og bliver hørt. Dette gælder både små og store medspillere uagtet, hvor man er placeret geografisk. Sorø kommune strækker sig langt fra syd til nord. Kommunen består af flere byer, mange landsbyer og lokalsamfund.

Jeg bliver ærgerlig, når jeg forleden læser i Sjællandske, at Sorø kommune er delt i to – nord og syd for motorvejen. Det beskrives som om at bor man i den ene ende, så har man kun interesse i den og ikke resten af kommunen. Det er jeg ikke enig i.

Jeg er Soraner. Jeg er vokset op i Pedersborg, Haverup og Sorø. Som ung var jeg i en årrække i udlandet og storbyen, men vendte tilbage til skønne Sorø for 12 år siden. Der flyttede jeg med familien til Pedersborg og for 6 år siden flyttede vi til Frederiksberg. Så jeg har selvfølgelig tilhørsforhold til disse steder. Men derudover interesserer jeg mig som borger og politiker for andre dele af kommunen også.

Jeg har arbejdet i både Dianalund og i Stenlille og har derfor også et tilhørsforhold hertil. Jeg har set, at der er andre udfordringer her end i den anden ende af kommunen. Men alle udfordringer skal mødes med ideer og muligheder for forandring og nyskabelse. I alle vores lokalsamfund i Sorø kommune, i hvert fald alle jeg kender til, findes der ildsjæle og kræfter, der dagligt lægger kræfter i det lokale og gerne vil give den en ekstra skalle for at lykkes.

Jeg er fortaler for, at vi skal styrke disse lokale kræfter og støtte op og gode ideer og tiltag, der findes rundt om i kommunen. Regeringen har netop lavet et udspil ”Tættere på – flere uddannelse og stærke lokalsamfund”, som kommer med konkrete bud på, hvordan vi kan puste nyt liv i de små lokalsamfund, så bylivet, boligdrømmen og uddannelser kommer tættere på. Det er kærkomment og giver os mulighed for at vende udviklingen.

Men det kræver at vi skal samarbejde. Vi skal styrke de største byer i vores kommune, få gang i butiks- og handelslivet igen og få liv i hovedgaden igen. Lykkes dette, vil det også smitte positivt af på de mindre lokalsamfund. Men det kræver, at vi alle vil det og at vi går samme vej med samme mål. Vi skal stoppe med at være sure og misundelige og kaste mudder efter hinanden. Det fordrer ikke den gode udvikling, nok tværtimod.

Så lad os nu arbejde sammen i nord og syd, øst og vest og sammen skabe det der er bedst for Sorø kommune! Får jeg din stemme til november og kommer jeg i kommunalbestyrelsen, så kan jeg love, at jeg vil arbejde aktivt for det. Vi skal have styrket vores kommune og det sker bedst gennem fællesskabsfølelse og stærkt samarbejde.

Del på sociale medier