Drømmer du om flere plantekasser, parkeringspladser eller legeområder i bymidten? Vil du hurtigere gennem byen – eller have mere tid til at handle, opleve eller bare nyde din is? Så kig forbi Folkemødet på lørdag bidrag til udviklingen.

Udvikling af Sorø bymidte er et af de emner, som er til debat på Folkemøde Sorø, som løber af stablen på lørdag den 18. september på Store Plads på Sorø Akademi.

På byudviklingsstanden man dele sine egne ideer, ønsker og drømme til Sorø bymidte og høre mere om Sorø Kommunes planer for udvikling af både bymidten, Alléen og Carlsens Plæne ved Sorø Sø.

Projektleder i Sorø Kommune, Tanja Jørgensen, siger:

– Vi vil meget gerne høre mere om, hvad borgerne – både børn og voksne – ønsker sig, at der skal ske i bymidten. Hvordan bevarer vi bymidtens identitet, samtidig med at vi skaber rammer for mere liv og handelsliv? Det glæder vi os til at høre alle gode bud på!

Drøm, leg og sæt dit præg
Mennesker i alle aldre er velkomne på standen, hvor man både kan tegne, bygge eller beskrive sine ideer og drømme for bymidten.

På standen kan man dagen igennem møde Mads Nissen og Helena Larsen, som studerer byudvikling på RUC, og som indsamler alle input fra dagen og bringer dem videre til Sorø Kommune.

Oplev debatten
Bymidten er i fokus både i en af folkemødets otte debatter (Telt 1 kl. 15-16). Under overskriften Levende og aktiv midtby i Sorø kan du møde et bredt panel bestående at lokale politikere og erhvervsdrivende samt eksperter inden for byudvikling.

I panelet: Thomas Skou Grindsted (Lektor, Institut for Mennesker og Teknologi, RUC), Jens Nygaard (Formand for Teknik og Miljøudvalget, V), Bo Christensen (Formand for Kultur og Fritidsudvalget, C), Niels Aalbæk Jensen (Medlem af Teknik og Miljøudvalget m.m., Frigængerne), Bettina Nielsen (Næstformand i Sorø Handel og Service), Michael von Bülow (Formand for Erhvervsudviklingsrådet), Rasmus Evind (City Manager Præstø by) og Sara Paarup (Kontorchef Bolig- og Planstyrelsen).

Praktisk information
Folkemøde Sorø lørdag den 18. september kl. 11-16 på Store Plads ved Sorø Akademi
GRATIS ADGANG

Torvet set fra Sorø gl. rådhus. Foto: SDL