Hvis du som forælder har et ønske om, at dine børn ville bruge mere tid på at lege udenfor frem for foran en skærm, er du helt sikkert ikke alene. Det er en helt naturlig del af den teknologiske udvikling i samfundet, at skærme kommer til at være en større del af opvæksten hos børn – men derfor kan du jo alligevel sagtens gøre dit for, at barnet også kommer udenfor at lege, da det faktisk er meget sundt for børnene med frisk luft.

Muligheden for forskellig leg
Børn er ofte meget kreative væsner, og derfor har de sjældent brug det helt vilde udstyr for at finde på nogle sjove lege, de kan give sig i kast med i flere timer. Men bare fordi børnene selv har nogle kreative tankegange, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at det ikke også kan være en god ide med udstyr til lidt forskellig leg.

Ofte er ting som gynger, rutsjebaner og en sandkasse et godt sted at starte, når du skal finde udstyr til børnenes legeområde. Dog er der også andre ting som fodboldmål, der kan være en oplagt mulighed, hvis du har børn, der er glade for fysisk aktivitet.

Sikkerheden skal være i top
Når dine børn leger, skal det dog samtidigt være sikkert. Børn kan godt blive lidt vilde og overmodige, når de leger, og derfor er det også dit ansvar at sørge for, at der ikke er gode muligheder for at komme til skade, der hvor børnene skal lege.

For det første er det en god ide at kunne holde øje med dem, når de leger, så det er altså optimalt at have et legeområde i nærheden af et af boligens vinduer. Derudover kan du også vælge underlaget ud fra et sikkerhedsprincip, hvor gummifliser er en rigtig god løsning – se dem her.

Bare fordi børnene selv har nogle kreative tankegange, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at det ikke også kan være en god ide med udstyr til lidt forskellig leg. PR-foto.