Nu kan alle mænd prøve kræfter med Rigtige Mænd Løbet – også i Sorø, hvor SOR IF er medarrangør. Tilmeld dig her.

Startskuddet lyder onsdag den 24. maj, kl. 19.00 i hele landet, og kl. 21.30 krydser sidste hold målstregen. Undervejs har mændene fået testet deres styrke, balance og ikke mindst deres samarbejdsevner.

Foto: Dansk Firmaidrætsforbund

Løbet er det samme alle 58 steder, hvor der den 24. maj er Rigtige Mænd Løbet. Løbet er et stjerneløb med syv teamopgaver og i alt 12 km rute, der skal tilbagelægges i løb og på cykel. Holdene, der består af fire eller fem mænd, har to og en halv time til at løse så mange opgaver, som holdets ambitionsniveau og evner rækker til.

Med den ensartede opbygning, rutelængde og opgaver med navne som Damejagt, Kraftkarl, Bukken, Stripperen og Hullet er det muligt for deltagerne at sammenligne holdets egen præstation over for konkurrenter på den anden side af kommunegrænsen eller et af bælterne.

Rigtige Mænd Løbet er det første landsdækkende mandeløb, der afvikles på samme dato og tidspunkt. Bag hvert lokale løb står en kommune og en forening. Det har flere steder givet anledning til lidt ekstra sjov og aktivitet i løbet af aftenen. Så det er helt sikkert, at deltagerne kan få fejret denne førsteudgave.

Fællesskabet baner vej
Rigtige Mænd Løbet er en del af Rigtige Mænd-projektet, der også består af det digitale træningsfællesskab Rigtige Mænd Sjakket. Projektet bygger en ny dimension på tv-programmerne Rigtige Mænd, der for tiden bliver vist på DR1. Her er fællesskab og humor med til at gøre underværker for mænd, der gerne vil have en sundere livsstil.

Mange mænd trænger til at leve lidt sundere. Sygdomstatistikker og en levetid, der er fire-fem år kortere end kvinders, taler ikke til mændenes fordel. Med Rigtige Mænd-projektet træner mændene sammen, de får sunde råd, sjove udfordringer, og de bliver en del af et fællesskab, der støtter hinanden på vej mod et sundere liv med mere overskud i hverdagen. Den tilgang til sundere mænd bakker Nordea-fonden op om. Fonden støtter derfor projektet med 22,7 mio. kr. over de næste to år.

“Der tales meget om adfærdsændringer, og hvad der skal til for at motivere flere til sunde levevaner. Rigtige Mænd-projektet er et enestående eksempel på, hvordan mænd gennem nære relationer og stærke fællesskaber skruer op for glæden og motionen og dermed en sundere livsstil. Det er godt at opleve så mange kommuner og foreninger i hele landet, som bakker op om at sætte flere mænd i bevægelse”, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Aktive kommuner
Hos partnerne bag projektet – Dansk Firmaidrætsforbund, DR, MakeitBee Production og Syddansk Universitet – skaber det stor glæde, at kommunerne viser stort engagement og kreativitet omkring løbet den 24. maj.

“Rigtige Mænd Løbet er en unik mulighed for at få en anderledes motionsoplevelse sammen med sine kammerater og kollegaer. Og så går der nok lidt mere konkurrence i den, når deltagerne efter løbet begynder at sammenligne resultater for hele landet. Rammerne kan i hvert fald ikke bruges som dårlig undskyldning, når aftenens bedrift bliver analyseret over en øl. I værtsbyerne bliver der lige nu arbejdet hårdt for at få skabt nogle flotte rammer omkring løbet”, lyder det fra projektleder i Dansk Firmaidrætsforbund, Dan Hansen.

Der er åbent for tilmelding til Rigtige Mænd Løbet frem til midnat den 21. maj.

Rigtige Mænd Løbet 24. maj, kl. 19:00-21:30
• Løbet afvikles samtidigt 58 steder i landet. Alle løb er ens, og alle mænd kan være med.
• Løbet er et stjerneløb, hvor holdet skal nå at løse så mange opgaver som muligt inden for to og en halv time.
• Et hold består af fire eller fem mænd. Et fire-mandshold har to cykler med, og et fem-mandshold har tre cykler med.
• Tilmelding til Rigtige Mænd Løbet sker frem til den 21. maj på www.sportstiming.dk/rigtigemaend.
• Projektets samarbejdspartnere er Dansk Firmaidrætsforbund, MakeitBee Production, DR1 og Syddansk Universitet.
• Læs mere Rigtige Mænd-projektet www.rigtigemænd.dk