Rasmus Lind fra Sorø Roklub opnåede to gange en 4. placering i årets Baltic Cup i Polen. Først i den klassiske 2.000 meter distance og dagen efter i den meget uvante og korte 500 meter distance.

Rasmus Lind og Oscar Burvil. Foto fra Sorø Roklub.

Årets Baltic Cup blev afholdt i Polske Kruszwica d. 29-30 september med deltagelse af det danske ungdomslandshold på 26 roere ved indmarch i Kruszwica. Blandt deltagerne var Rasmus Lind fra Sorø Roklub, som roede dobbeltsculler med en helt ny og to år yngre makker fra Holstebro, nemlig Oscar Burvil. Drengene havde kun haft to fulde træningsweekender og nogle få hverdage før regattaen til at finde rytmen og farten, men alligeve viste de flot roning i et stærkt felt.

Lørdag kom drengene i indledende hjem i tredje bedste tid af alle, i finalen blev det dog til en fjerdeplads – lige uden for medaljerne.

I søndagens indledende kom de 4 hurtigste både i mål indenfor 3 tiendedele af et sekund. I finalen kom Rasmus og Oscar igen på fjerdepladsen, denne gang meget tæt på bronzen.
Flot præstation af Rasmus og Oscar, som begge næsten kun lige har gennemført deres anden rosæson.
Baltic Cup er også en holdkamp og Danmark opnåede en samlet 2. plads efter Tyskland og foran det stærke Polske hold.

 

DM på Sorø Sø på lørdag 6. oktober

Næste udfordring for Rasmus Lind bliver Danmarksmesterskaberne som afholdes på Sorø Sø på lørdag d. 6 oktober.
Rasmus stiller op i Junior A singlesculler og senere i Junior A dobbeltsculler med klubkammeraten Jannick Wly Andersen.
Her bliver det også spændende at følge Peter Skou og Smilla Post-Kallenbach som begge fører TU-Cup’en, samt Elisabeth Østergaard og Nicoline Blume som deler anden pladsen, hver især i deres aldersklasse.