Sorø melder sig nu i rækken af festivalarrangører med en uges ambitiøs sommerjazz med navne som Palle Mikkelborg, Tomas Franck, Katrine Madsen og Kansas City Stompers.

Fra kirke til café skal der i ugen fra 22. til 28. juli 2013 spilles jazz i Sorø. Der planlægges 15-20 koncerter, og de første otte engagementer er allerede aftalt, deriblandt en opførelse i Klosterkirken ved Sorø Akademi af et nyt værk af trompetisten og komponisten Palle Mikkelborg. Det er Sorø Turistbureaus chef Jesper Nygaard, der har taget initiativ til at sætte Sorø på sommerjazzens Danmarkskort med Sorø kommune og flere sponsorer såsom Nordea og Sydbank i ryggen.

Programmet for Sorø-jazzen indeholder professionelle danske jazzbands lige fra duo format til bigband. Festivalen åbnes med Katrine Madsen/Søren Bebe duo samt Sarah Elgeti kvintet mandag den 22. juli og slutter søndag den 28. juli med Nulle og Verdensorkestret. I de mellemliggende dage kommer blandt andet Kansas City Stompers, Tomas Franck, Francesco Cigna, Peter Mandorf, Tom McEwan, Cathrine Legardh, Mads laCour, Jesper Løvdahl, Anders Mogensen, Jimmi Roger Pedersen og Palle Mikkelborg. Der forhandles desuden med flere andre bands, så programmet bliver meget tæt. Det kan følges på www.soroejazz.dk.

Koncerterne holdes både udendørs, på kulturinstitutioner og i restauranter og på cafeer – vel at mærke over hele kommunen, så der bliver tilbud både i Sorø, Dianalund, Ruds Vedby, Stenlille og andre steder.

Den soranske jazzuge placeres sidst i juli efter at de store festivaler i København og Århus er spillet færdige. Sorø håber foruden lokale tilhørere at kunne tiltrække jazzglade udenbys gæster.

”Målet med den ny jazzfestival er at placere Sorø Kommune som et nutidigt livligt og varmt kulturelt åbent sted på Danmarkskortet. I forvejen har vi Absalon, Holberg, Ingemann, skønne søer og store bøgeskove samt fornem klassisk musik i klosterkirken, men her er meget mere end det, og nu bliver der også plads til jazzrytmer fra Åmosen i nord til Kongskilde i syd,” fortæller turistchef Jesper Nygaard.

PLAKAT Sorø jazz 22-28 juli 2013