De to fyrtårne i dansk revy og film, Osvald Helmuth og Dirch Passer, spiller hovedrollerne i fire foredrag af tidligere rektor Jens Jørgensen.

Bag maskerne var der to mennesker, der i mange situationer var helt anderledes end det, vi så og stadig ser i de kendte revynumre og filmklassikere.

Dirch Passer (1926-1980) fik sit kunstneriske gennembrud sammen med Keld Petersen på ABC Teatret, hvor de i duoen Kellerdirk brillerede med numre som Skolekammerater og Tømmerflåden. Dirch Passer medvirkede også i utallige populære danske film, f.eks. Frk. Nitouche, Sommer i Tyrol og Charles’ tante.

Osvald Helmuth (1894-1966) fik sit store gennembrud med revyvisen Ølhunden glammer af Poul Henningsen. Som visefortolker huskes Osvald Helmuth særligt for sine portrætter af den lille mand i viser som Henne om hjørnet. Han holdt berømmelsen ved lige med roller som Jeppe i Jeppe på Bjerget og Doolittle i My Fair Lady.

Foredragene, der er arrangeret af LOF Sorø, finder sted fire mandage fra 16. januar til 6. februar 2012 – alle dage kl. 14.

Det sker på Sorø Kultur- og Fritidscenter, Frederiksvej 27, Sorø.

Dirch Passer som revisor