Den tredje koncert i Sorø Internationale Musikfestival er en orgelkoncert med Vibeke Vanggaard, der er domorganist ved Maribo Domkirke. 

Det sker onsdag den 21. juli kl. 20.00 i Sorø Klosterkirke.

Billetpris 50 kr. Børn og Unge under 18 år gratis. Bestil billetter her. 

Vibeke Vanggaard har været ansat som domorganist ved Maribo Domkirke siden januar 2017. Sideløbende med dette har hun en omfattende karriere som orgelsolist og kammermusiker, og har optrådt ved koncerter i Danmark, Europa og Asien. Hendes repertoire spænder bredt, men hun finder det særligt vigtigt, at opføre den nyskrevne orgelmusik, og har ved flere lejligheder uropført værker skrevet på bestilling. Senest uropførte hun Peter Bruuns “Vuggesang” ved Nordisk Kirkemusik Symposium i Göteborg i 2016 som optakt til reformationsfejringen i 2018. “Der er noget helt særligt ved at stå med et helt nyt partitur direkte fra skaberens hånd, og dialogen med komponisten er særdeles spændende”

Vibeke Vanggaard er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun debuterede fra solistklassen i Vor Frelsers Kirke i København med en anmelderrost koncert i 2000. Hun var i konservatorietiden elev af Hans Fagius og Bine Bryndorf, og har sideløbende deltaget i adskillige mesterkurser I 1995-96 studerede hun et år i solistklassen ved Conservatoire nationale de region de Rueil-Malmaison i Paris hos professor Susan Landale. Efter sin debut har hun endvidere studeret i Italien hos Andrea Marcon og har deltaget i adskillige mesterkurser hos bl.a. Harald Vogel, David Sanger og Hans Ola Ericsson.

Pressefoto
Del på sociale medier