Løvehave Koncerter
Alstedvej 1
4180 Sorø
30 48 00 32
kontakt@loevehave.dk

Følg Løvehave Koncerter på Facebook 

Følg Løvehave Koncerter på Instagram 

Koncerter i skoven
Midt i Sorøs skønne grønne natur kan man hver sensommer opleve klassisk musik med internationalt anerkendte musikere. Løvehave Koncerter arrangerer en koncertrække med klassiske koncerter hver søndag i august i Løvehavehus ved Alsted skov i Sorø.

Løvehavehus er en tidligere skovfogedbolig i udkanten af skoven, 10 minutters kørsel fra Sorø bymidte.

I den store stue står et Steinway-flygel, der er omdrejningspunktet for koncerter med musikere fra ind- og udland. Fra stuen er der via en dobbeltdør adgang til en smuk gammel have, hvorved publikum kan nyde musikken både inde og ude, afhængig af vejret.

Caféen sørger for friskbrygget kaffe og isvand, hjemmelavet kage og frugt, som publikum kan nyde i skyggen under æbletræet og parasollerne. Haven er åben to timer inden koncerten og ligeledes efter. Publikum er meget velkomne til at medbringe hynder eller tæpper, hvis man sidder udendørs. Der er også gode muligheder for at kombinere koncerterne med en skovtur.

Det første år med koncerter
Løvehave Koncerter lagde flot ud år 1 med nogle af landets dygtigste strygere og sangere på programmet. Afslutningskoncerten i august 2020 bød på fire fantastiske musikere, der mødtes i Brahms klaverkvartet i G-mol. Pianist Magnus Wenzel, cellist Jacob Shaw og de to strygere fra Tyskland Peter Rainer og Auste Ovsiukaite.

Sæsonen bød også på pianisterne Ida Nystad og Magnus Wenzel Most, der spillede soloværker og Brahms’ valse for fire hænder. Ida og Magnus spillede også Brahms sammen med strygerne Jacob Shaw og Karen Johanne Pedersen.

Fra Krakow til Sorø
Det er Ida Nystad og Magnus Most, som bor til daglig i Løvehavehus, der har stiftet og arrangerer Løvehave Koncerter. De er begge klassiske pianister, uddannet fra Musikakademiet i Krakow og nu flyttet hjem til Danmark igen.

Ida Nystad startede med at spille klaver som femårig, hos klaverpædagog Susanne Germer og forsatte studierne hos Anne Øland og Nina Kavtaradze. I 2013 flyttede hun til Krakow, for at studere på Musikakademiet hos professor Miroslaw Herbowski. Hun afsluttede sine Kandidatstudier med allerhøjeste udmærkelse i oktober 2019.

Ida har modtaget mange invitationer fra musikfestivaler og koncertsteder i både indland og udland; bl.a. Sorø Internationale Musikfestival. Hun har givet koncert i bl.a. Odeon i Odense, Florianka i Krakow, Hietzing’s festsal i Wien og musikuniversitetets koncertsal i Rzeszów.

Magnus Wenzel Most dimitterede december 2016 som kandidat fra Musikakademiet i Krakow hos professor Miroslaw Herbowski med højeste udmærkelse. Februar året efter blev han optaget på post-graduate studier på akademiet fortsat hos professor Miroslaw Herbowski, som han afsluttede april 2019. Magnus gennemførte sin bacheloruddannelse 2011-2013 på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Bohumila Jedlickova. Før konservatoriet studerede han på MGK hos Bella Zapolski.

Magnus er 2. prismodtager i den internationale klaverkonkurrence “Paolo Serrao” i Italien. Han har givet koncerter i store dele af Europa herunder solo-recital i Wien i Hietzings Festsal. I Danmark har han spillet koncerter bl.a. på Nationalmuseet i København, Carl Nielsen Museet i Odense, Christians kirken, Kulturhus Kappelborg i Skagen og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Løvehave Koncerter er støttet af blandt andre Louis-Hansen Fonden, Solistforeningen af 1921 og Augustinus Fonden.

Foto: Løvehave Koncerter

sølvpartner