Er du en vaskeægte cocktailconnaisseur? Og skal du en tur til Sorø? Så er du så heldig, at du her får en række bud på, hvordan du kan udleve din passion for lækre drinks i lige netop Sorø.

Besøg et destilleri
Som spiritusentusiast er der næsten ikke noget som at besøge et destilleri. Uanset om det er første gang, eller du har besøgt massevis af destillerier i din tid, er det interessant at få indblik i fremstillingsprocessen på det konkrete sted. Hvad end du allerede ved en masse om alkoholproduktion, eller du er helt grøn på området, er det således oplagt at besøge et destilleri på din ferie.

Fortæl altid gerne din vært, hvor meget du ved om destillering i forvejen, så vedkommende kan tilpasse turen dit niveau. Er du ferm på området, vil du naturligvis gerne have vedkommende til at dykke ned i de lidt mere nørdede dele af produktionen. Omvendt skal det være mere overordnet, hvis du først lige er begyndt at interessere dig for spiritusproduktion.

I Sorø finder du Lindenskov Distillery, hvor man producerer gin, likør og snaps. På destilleriet afholdes der forskellige events, men du har også altid mulighed for at svinge forbi til en snak om spiritusfremstilling. Kontakt blot mikrodestilleriet for at lave en aftale – de holder gerne åbent for entusiaster, der har lyst til at blive klogere på deres produkter.

Lav dine egne cocktails med lokale råvarer
I og omkring Sorø finder du flere hyggelige gårdbutikker og specialforretninger. Her vil du med garanti kunne få fingrene i lækre råvarer, der vil gøre det glimrende i en cocktail. Prøv for eksempel at lave dine egne drinks med whisky, som du pifter og med lokale lækkerier.

Der er altid mulighed for at justere på en drinkopskrift, så hvad end du falder over i en gårdbutik eller specialforretning, er der gode muligheder for at implementere det i en cocktail. Det kunne for eksempel være marmelader, syltede sager eller frisk frugt. Det kan også være, du simpelthen falder over en lækker whisky, du vil afprøve – eller måske en bitter eller en likør.

Den klassiske cocktail ved navn Godfather består af lige dele whisky og amaretto, som er en likør med mandelsmag. Du kan imidlertid snildt forsøge dig med at skifte denne ud med en anden spændende likør for at kreere din helt egen cocktail.

Nyd en udsøgt middag med drinks i skønne omgivelser
Sidst, men ikke mindst, er der naturligvis altid mulighed for at gå ud for at få lidt godt til ganen. Både i og omkring Sorø ligger der en lang række lækre spisesteder, som også i den grad forstår at forkæle smagsløgene med lækker vin.
Flere af spisestederne ligger i naturskønne omgivelser, så du kan forkæle både krop og sind og komme helt ned i gear. Besøg for eksempel Kragerup Gods eller Støvlet Katrines Hus. Begge steder får du en allround-oplevelse, hvor der både er fokus på den gode mad, de lækre vine og de skønne omgivelser.

Hvad end du selv vil i gang med cocktailene, eller du foretrækker at få nogle andre til at stå for drinksene, er der således flere gode muligheder på en tur til Sorø.

Prøv for eksempel at lave dine egne drinks med whisky, som du pifter og med lokale lækkerier. Foto: ABW