Til november er det endnu en gang tid til kommunalvalg her i landet, som traditionen tro bliver afholdt hver fjerde år.

Har det været fire gode eller dårlige år? Det kommer an på beskueren; men lige meget hvad, er det igen blevet tid til at give nuværende og nye lokalpolitikere en ny chance, for at vise hvad de kan.

For fire år siden havde Danmark den laveste valgdeltagelse i 35 år på sølle 65.8%, omkring 5% lavere end hvad vi er vant til. Årsagen til dette var ikke klar; influenza, ringe lokalpolitikere og kommunalreformen har alle fået skylden for den sløve valgdeltagelse, og selvom Sorø havde en højere deltagelse end gennemsnittet (68.2%) kan vi kun håbe på, at flere folk i år har lyst til at gå ned og stemme.

Sorø kommunalvalg 2013 – valgsteder
Nedenfor kan du se en liste over de valgsteder i Sorø Kommune, som vil være klar til at modtage borgerne den 19. november, fra klokken 9.00 til 20.00.

· Gl. Alsted-Fjenneslev Skole, Sportshallen, Fjenneslevmaglevej 23, 4173 Fjenneslev
· Frederiksberg Skole, Sportshallen, Smedeparken 1, 4180 Sorø
· Holberghallen, Multisalen, Sømosevej 48, 4293 Dianalund
· Pedersborg Skole, Musiklokalet v/Sportshallen, Rustkammervej 76, 4180 Sorø
· Sognegården, Rudsgade 15 C, 4291 Ruds Vedby
· Sorø Borgerskole, Samlingssalen, Alleen 8, 4180 Sorø
· Stenlille Hallen, Hal 2, Idrætsvej 4, 4295 Stenlille

Sådan stemmer du
Når du møder op på et af valgstederne vil du – efter at have afleveret dit valgkort – modtage en stemmeseddel. Du vil herefter skulle benytte en af de opstillede stemmebokse, hvor du udfylder din stemmeseddel med det parti eller den kandidat, som stemmer overens med dine ønsker og overbevisninger. Når stemmesedlen er udfyldt, foldes den sammen og placeres i stemmeurnen, i form af en stor plast- eller trækasse

Men inden Sorø Kommunalvalg 2013 går i gang, skal du finde den helt rigtige kandidat, eller det helt rigtige parti. Mange vælger konsekvent at stemme på det parti, som de også stemmer på når der er folketingsvalg.

Der kan dog være flere ting som gør, at den lokale politiske organisation skiller sig ud fra moderpartiet; så gør dig selv en tjeneste, og sæt dit godt ind i de lokale partier – det kan jo være, at du ender med en hel anden farve eller i en anden lejr.