Nye Borgerliges vælgerforening i Ringsted/Sorø har på et opstillingsmøde i august valgt 38-årige Janni Walies som folketingskandidat. Hun bor i Slagelse med sin kæreste og sin datter og arbejder som lægesekretær i Region Sjælland.

Janni Walies, folketingskandidat for Nye Borgerlige i Ringsted/Sorø. Foto fra partiet.

I en pressemeddelelse karakteriserer partiets lokalformand, direktør Mogens Hehl Olsen, Sorø, den ny folketingskandidat som ”en værdikriger, som vil styrke hele kampagnen i Sjællands Storkreds. Hun er et godt supplement til vores spidskandidat Peter Seier Christensen”, fastslår han.

Selv udtaler den ny folketingskandidat for Nye Borgerlige: ”Selvfølgelig er vi mest kendt for vores ufravigelige krav på udlændingepolitikken, men som lægesekretær har jeg naturligvis en særlig interesse for vores sundhedsvæsen. Vi vil bevare den røde tråd og have fokus på kerneydelserne ved at decentralisere i regionen og genetablere mindre sygehuse i nærområderne, hvor det giver mening. Tæt på patienten. Regionernes rolle skal til debat”, siger Janni Walies

Nye Borgerlige står i den seneste meningsmåling fra Norstat til at komme i Folketinget med 4,6 % af stemmerne. Partiet blev stiftet i 2016 af Pernille Vermund og Peter Seier Christensen.