Henrik Nielsen bliver Sorø Kommunes nye vicekommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som vicekommunaldirektør i Lejre Kommune.

Som vicekommunaldirektør i Sorø Kommune vil Henrik Nielsen blandt andet få ansvaret for den fortsatte udvikling af de kommunale velfærdsområder ikke mindst gennem øget tværfaglighed og i samspil med borgere og brugere.

Henrik Nielsen. Foto: Sorø Kommune

– Sorø Kommune er en kommune med ambitioner og en kommune, som tør træffe modige valg i forhold til at lægge en stor beslutningskompetence ud til de politiske udvalg og de kommunale fagcentre. Jeg glæder mig til at blive en del af kommunens strategiske ledelse og være med til at omsætte de strategiske ambitioner til handling i hele den kommunale organisation. Det er vigtigt for mig at være med til at udvikle vores velfærdssamfund på det nære niveau, hvor vi som kommune møder borgerne. Og jeg lægger vægt på at gøre det i samarbejde med kommunens borgere og inden for de økonomiske rammer, der er, siger Henrik Nielsen.

Borgmester Gert Jørgensen glæder sig til samarbejdet.

– Med Henrik Nielsen får vi en dygtig og erfaren vicekommunaldirektør, som har et godt blik for værdien af en sikker drift i forhold til at sikre kontinuitet i kommunens velfærdsopgaver såvel som trivsel hos medarbejderne. Jeg er overbevist om, at Henrik Nielsen med sin store kommunale erfaring vil blive et aktiv for Sorø Kommune, og at han vil få et godt samarbejde med det politiske niveau i byråd og udvalg.

Kommunaldirektør Søren S. Kjær siger:

– Henrik Nielsens store erfaring betyder, at han vil kunne bidrage til velfærdsudviklingen og til det strategiske budgetarbejde i Sorø Kommune. Han vil desuden kunne bringe nyttige erfaringer ind i arbejdet med at realisere byrådets Vision 2022, ikke mindst i kraft af sin store organisations- og medarbejderforståelse og sine gode erfaringer med samarbejde med civilsamfundet.

Henrik Nielsen tiltræder som vicekommunaldirektør den 1. februar 2020.

Blå bog
Født 6. juli 1976. Bor sammen med Britt Holmgaard i Helsinge. Henrik Nielsen er uddannet inden for offentlig administration og ledelse og har bl.a. en Master of Public Administration fra CBS og en diplomlederuddannelse fra COK. Senest har han deltaget i lederudviklingsprogrammet VL89 Executives Changing the Game. Henrik Nielsen kommer fra en stilling som vicekommunaldirektør i Lejre Kommune, hvor han har været siden 2014, frem til 2018 som direktør. Han har tidligere været direktør i Gribskov Kommune og økonomichef i Holbæk Kommune og Hørsholm Kommune.

Del på sociale medier