’MAX GAS I PRIVATEN’

De danske indendørs mesterskaber i roning blev, ligesom denne vinters andre regattaer, afviklet som eKaproning. Sorøs kaproere har alle lånt et ergometer med hjem i privaten, og her skulle man logge ind på et Hollandsk udviklet race-program på dagen.

Alle Sorøs deltagere fik udleveret kabler, manuel for eKaproning, instrukser og hotline support i dagene op til og på selve løbs-dagen. Unægtelig en ekstra stress-faktor, eller også en adspredelse som får roeren til at fokusere på andet end lige selve løbet.

Sorø Roklub stillede til start med nitten kaproere og opnåede 8 Guld – 2 Sølv – 1 Bronze, her hvor landets bedste roere kommer til start i alle klasser, og hvor der også var deltagelse fra Færøerne, Tyskland, USA og helt fra Australien.

Yngste Sorø roer Mejse Ø. Nielsen stillede til start i U14 klassen hvor udfordringen er længst muligt på 3 minutter.

Mejse vandt suverænt med 815 meter og satte samtidig mesterskabsrekord. I denne aldersgruppe er der ikke forskel på drenge og piger, grundet pigernes tidligere vækst og Mejse roede da også lige op med den bedste af drengene.

I dagens sprint over 200 meter vinder Mejse ligeledes Guld.

Sofie Steffensen vinder sølv i U15 klassen hvor udfordringen er længst muligt på 4 minutter, Sofie når 1.020 meter. I dagens sprint over 200 meter vinder Sofie ligeledes Sølv.

Mads Christensen vinder Bronze i U16 klassen over den fulde distance på 2.000 meter i tiden 7.25.5 minutter.

Joshua Mingo går til daglig i skole i Connecticut, USA og er efter seks uger hjemme i Sorø, nu vendt tilbage til hverdagen i USA, hvor han er midtvejs i High School forløbet. Joshua deltog fra skolens tilknyttede roklub via pc, dog gjorde tidsforskellen at han måtte op klokken fire om morgenen for at forberede sig til løbet klokken lidt i syv, amerikansk tid. Joshua begyndte til roning i Sorø roklub i sommeren 2020 og har på kort tid skabt sig en stabil træningsrytme som bragte ham i mål på den flotte tid 6.39.6 minutter over de 2.000 meter. En sjette plads blev det til i den altid velbesøgte U19 klasse.

Masters roerne Christian Mølvig, Ulla Hvid, Birgit Juel-Hansen og Bjarne Hjorth vinder alle Guld i hver deres Masters klasser.

Herudover deltog Rasmus Lind, Jannick Wly Andersen, Tobias Handberg, Peter Skou, August Coutant, Jonas Lindegaard, Maria Johansen, Liva Nielsen, Signe Thorup, Valdemar Vilhelmsen, Dina Poulsen og Malthe Lynæs – alle med flotte løb.

 

Birgit Juel Hansen. Pressefoto.
Joshua Mingo. Pressefoto.
Mads Christensen. Pressefoto.
Mejse Nielsen. Pressefoto.