Mere end 300 mennesker var med, da den nye satsning på virksomheder og iværksættere, Erhvervshus Sjælland, slog dørene op den 11. marts i Sorø. Temaet var “Tænk Nyt”, og der var blandt andet inspiration at hente hos hjerneforsker Peter Lund Madsen, også kendt som HjerneMadsen.

Der var fuldt hus, da det nye Erhvervshus Sjælland, som det første Erhvervshus, slog dørene op i nye lokaler lige midt på Sjælland. I VKST-bygningen lige ved motorvejen ligger det nye Erhvervshus Sjælland, som skal hjælpe virksomheder og iværksættere på vej over hele regionen.

– Vores arbejdspladser er jo ude hos virksomhederne, men med en ny placering ligger vi nu centralt placeret i regionen med lokaler i både Vordingborg og Sorø. Det er vores udgangspunkt for arbejdet med virksomheder, og vi er allerede godt i gang med arbejdet med virksomhederne, udtaler Mads Váczy Kragh, som er direktør for det nye Erhvervshus.

Erhvervshus Sjælland er bygget på det tidligere Væksthus Sjælland, men alligevel var overskriften for åbningen “Tænk Nyt”. Det gjaldt også talerne ved borgmester Niels Hörup fra Solrød og formand for Erhvervshus Sjælland og borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder.

– Væksthus Sjælland viste vejen, og det er på ryggen af det momentum, vi nu skal udvikle vores områdes erhvervsliv videre, nu med Erhvervshuset. Vi skal sørge for gode rammevilkår omkring virksomhederne. Så virksomhederne kan udvikle nye produkter og nye ydelser, som giver udvikling og arbejdspladser, sagde Niels Hörup i sin tale.

Det nye Erhvervshus har til opgave at hjælpe virksomheder med sparring omkring deres forretning. En række fagpersoner, som alle har en solid baggrund fra det private erhvervsliv, deler ud af viden om alt fra eksport og finansiering, til salg og virksomhedsstrategi.

– For os er det afgørende målepunkt, at der sker udvikling i virksomhederne. Vi er til for at give en hjælpende faglig “ekspert-hånd”, der kan få virksomheden i den rigtige retning. Det er noget, vi ved virker, fordi det giver virksomhederne mulighed for at trække på noget erfaring, helt uvildigt og med fokus på deres behov, udtaler Mads Váczy Kragh.

Peter Lund Madsen gav et fagligt bidrag til nytænkningen med et indblik i, hvorfor vi som mennesker er gode til at tænke nyt, og ikke mindst, hvordan vi bliver bedre til det.

– Idéen er et element, der adskiller mennesker fra dyrene, men det andet vigtige element er evnen til at indgå i sociale sammenhænge. Og de to ting har sammen fuldstændig ændret den måde, verden er på. Med menneskehjernen kan verden udvikle sig lige så hurtigt, som vi kan få ideer og samarbejde om dem. Aberne laver det samme som for 100.000 år siden, men vi lever langt ud over de begrænsninger naturen ellers lagde, fortalte hjerneforskeren.

Med det i bagagen blev Erhvervshuset åbnet med konfetti, og de mange fremmødte fik mulighed for både at inspicere det nye Erhvervshus og netværke med de andre deltagere.

Foto: Erhvervshus Sjælland
Foto: Erhvervshus Sjælland
Foto: Erhvervshus Sjælland
Foto: Erhvervshus Sjælland