PRESSEMEDDELELSE

Ny rådgivning til børn, unge og forældre
Tirsdag den 6. december åbner en ny anonym familierådgivning op to steder i Sorø Kommune. ’Åben, anonym rådgivning’ er et tilbud til forældre, børn og unge, hvor de kan få hjælp til at håndtere forskellige problematikker.

Rådgivningen vil kunne hjælpe med alt lige fra mobning, ensomme unge og skilsmisseproblematikker til vold, misbrug eller andre problemer i børnefamilier eller hos det enkelte barn/teenager. ”Det er et sted alle borgere med relation til børn eller unge kan komme, uagtet hvad de har på hjerte,” siger Stine Hansen, en af initiativtagerne til projektet.

Gratis og anonymt
Som navnet siger, så er rådgivningen anonym. Der bliver ikke oprettet en kommunal sag, og alle borgere i Sorø Kommune kan henvende sig for at få gratis familierådgivning/vejledning.

Rådgivningen bliver drevet af et team af engagerede socialrådgivere, der alle har tavshedspligt. De kan rådgive på stedet eller henvise til andre specialister.

Vil forebygge
Målet med projektet er at nå alle familier i Sorø Kommune samt yde en forebyggende indsats, der forhåbentlig kan være med til at løse problemerne før de vokser sig for store – til gavn for både børn, forældre og kommune. Målgruppen er bred: børn, unge, forældre og familier i alle aldre. Håbet er desuden, at man med denne friere ordning kan nå familier, der ellers ikke ville søge rådgivning.

På neutral grund
Den åbne rådgivning er bevidst placeret væk fra rådhuset, skoler o.l. for at styrke anonymiteten.

Rådgivningen får til huse to steder:

Sorø: Værkerne, Frederiksvej 27. Der er åbent tirsdage kl. 9-15. Du kan ringe eller sende en sms på tlf. 29 39 25 85 eller maile til raadgivningsoroe@soroe.dk

Dianalund: Biblioteket, Dr. Sells Vej 20b. Der er åbent torsdage kl. 9-15. Du kan ringe eller sende en sms på tlf. 29 39 2612 eller maile til raadgivningdianalund@soroe.dk

I åbningstiden kan man kontakte rådgivningen per telefon eller mail og aftale en tid – alle henvendelser vil blive besvaret samme dag. Derefter foregår al kontakt ansigt til ansigt.