Fælles for Norden er de korte mørke efterårs- og vinterdage, og før den digitale hverdag fyldte højtlæsning de mørke vinteraftener. Højtlæsning i morgengryet og i skumringstimen i hele Norden.

Mandag d. 15. november kl. 19-21.30 giver Sorø Bibliotek & Bykontor, sammen med mere end 2000 andre biblioteker og andre samlingssteder i Norden og Baltikum, den gamle fortælletradition nyt liv.

”Vi skal lytte til Niels Henriksen når han læser op af Sally Salminens bog ’Katrina’,” fortæller Per Damsbo, der er bibliotekar på Sorø Bibliotek & Bykontor.

Drømme og længsel
Temaet i år er drømme og længsel og opstår af den seneste tids lukkede grænser og øgede distancer. Drømme og længsel kan forene mennesker uanset landegrænser og hvad vi drømmer om og længes efter kan være uendelig mange, men følelserne er universelle. Og under pandemien har litteraturen hjulpet mange med at drømme sig væk og derfor er temaet til Nordisk Litteraturuge i år drømme og længsel.

”I øjeblikket er drømmen om et samlet Norden jo meget aktuel på grund af filmen om Margrete den 1. Vi har fået næstformanden i Foreningen Norden Marion Pedersen til at komme og tale om Norden, fælles identitet og sameksistens i forhold til omverdenen,” lyder det fra Per Damsbo.

”Ordet i Norden” arrangeres af Foreningen Norden og Sorø Bibliotek.

Billetter kan købes fra den 19. oktober på Sorø Bibliotekerne eller via hjemmesiden soroebib.dk

Foto: ABW