Nye netværk for solo-selvstændige giver værdifuld sparring og gode kontakter for de helt små virksomheder.

Det skriver Sorø Kommune til Dit Sorø.

Netværksmøde for solo-selvstændige. Foto: Sorø Kommune.

Det gælder jo om at hjælpe hinanden. Sådan siger Daniel Schultz Madsen, selvstændig fotograf siden 2012.

Han er et af medlemmerne i et af de nye netværk for solo-selvstændige, som Sorø Erhverv har sat i søen for at styrke en- og tomandsvirksomheder.

De nye netværk mødtes for første gang onsdag den 4. april.

“Som selvstændig sidder man tit mutters alene og bøvler med tingene. Hvis man arbejder i en større virksomhed, kan man gå ud til kaffemaskinen eller vandkøleren, hvis man har brug for at vende en problemstilling med en kollega, men den mulighed har man ikke som selvstændig.

Derfor er netværket et spændende initiativ, som jeg regner med kan give mig rigtig meget,” siger Daniel Schultz Madsen.

Netværket er tværfagligt, så her kan fotografen møde alt fra webdesignere til terapeuter. Og det er en stor fordel, mener Daniel Schultz Madsen.

“Det er godt at få andre øjne på tingene. De andre i netværket har andre uddannelser og andre kompetencer. Det giver en anden indsigt. Som selvstændig har man ikke råd til at købe ydelser, hver eneste gang man har et lille spørgsmål om et eller andet, så her er det godt, at man kan få lidt hurtig sparring i netværket,” siger han.

Sorø Erhverv driver nu tre netværk for solo-selvstændige. Medlemmerne beslutter selv, hvor ofte de vil mødes, og hvilke emner de vil tale om. Alt fra ”hvordan skaffer jeg nye kunder” eller ”hvordan holder jeg fri, når jeg har fri” til de nye regler om håndtering af persondata er emner, som kan tages op.

Solo-selvstændige, som er interesserede i at komme med i et netværk, kan kontakte Sorø Erhverv på erhvervsservice@soroe.dk.

GemGem