Vidste du, at tårnfalken kan se musetis og at edderkopperne kan efterligne blomster med deres spind? Når mørket falder på, svækkes vores syn. Til gengæld bliver vores andre sanser skærpet, og en ny verden åbner sig i mørket. Vi kan endda få en ekstra sanseoplevelse, selvom det er mørkt. Normalt kan vi ikke se alle de spor og signaler, der findes både dag og nat i det ultraviolette bølgefelt. Der er masser af mønstre og spor, som vores øjne slet ikke kan opfange. Men i mørket kan vi bruge uv-lygter og afsløre de hemmelige tegn, dyrene bruger til at kommunikere med.

Fredag d. 7 og lørdag d. 8. maj 2021 kan du låne en rygsæk med kort, opgaver og uv-lygte på Kongskilde Naturcenter. Med rygsækken er du klar til at tage afsted ud i naturen på egen hånd, så snart mørket falder på.

Tilmelding
Book en rygsæk med udstyr ved at sende en mail til os senest fredag d.7. maj kl.12. Din booking er godkendt, når du har fået en mail retur med et tidspunkt, hvor du kan hente rygsækken.
Skriv til: kongskildenaturcenter@gmail.com

Hvor og hvornår
Kongskilde Naturcenter, fredag d. 7. maj og lørdag d. 8. maj, kl.21.30 til 23.00 begge dage. Parker bilen på den offentlige p-plads på Skælskørvej 34.

Mødested / adresse
Rygsækkene udleveres på Kongskilde Naturcenter, Skælskørvej 29, 4180 Sorø.

Andet praktisk
Har du selv en ekstra uv-lygte så tag den med. Vi opfordrer til, at man ikke benytter almindelige lommelygter, da turen kun virker i totalt mørke og ved brug af uv-lygter. Husk varmt tøj.

Pressefoto
Del på sociale medier