Glad børnejazz i Dianalund afløses af mesterkvartet på Kunstmuseet i oktober, skriver Sorø Jazzen

Musikalsk magi for børn på Kunstnergaarden i Dianalund. Foto: Sorø Jazzfestival

På Kunstnergaarden i Dianalund var der onsdag i sidste uge et myldrende liv af små børn, der med måbende begejstring lyttede, hoppede, klappede og dansede til glade rytmer.

Det var børnehaverne fra Munke Bjergby, Dianalund, Ruds Vedby og Stenlille, som var inviteret til børnejazzkoncert af Sorø Jazzen.

De små gjorde store øjne, da de blev præsenteret for Line og Anders Gaardmands blanke trompet og imponerende barytonsaxofon, og der blev spillet og sunget så det var en fryd.

Snart bliver det de voksnes tur til at fryde sig over fin jazz.

På Kunstmuseet i Sorø er der lørdag eftermiddag den 7. oktober koncert med sangerinden Mette Juul i spidsen for en stjernebesat gruppe med pianisten Heine Hansen, bassisten Thomas Fonnesbæk og trommeslageren Alex Riel.

Der venter publikum medrivende fortolkninger af såvel klassiske jazzstandards som Mette Juuls egne kompositioner. Den nu 42-årige sangerinde har udviklet en magisk evne til med moden selvsikkerhed at omfavne tilhørerne og bemægtige sig rummet med sin dragende smukke sang.

Når dertil lægges Thomas Fonnesbæks distinkte bas, Alex Riels nænsomt luftige trommer og Heine Hansens elegant legesyge klaverspil er der al mulig grund til at se frem til en intenst bevægende koncert.

Læs mere om arrangementet her.