Mette Kaae er Sorø Kommunes nye bosætningskonsulent.

I juli fejres de blå flag ved søerne – har du nogensinde hoppet i vandet i Sorø?
Jeg husker tydeligt første gang jeg var på Skjolden, da jeg var ny i Sorø for seks år siden. Jeg var helt høj over at opleve, at vi rent faktisk har alle tiders badestrand midt i byen, vi følte vi var flyttet på Strandvejen. Jeg hoppede glad i vandet, men det var mest for at gå foran med et godt eksempel for mine børn, som har svømmet i søen meget mere flittigt end jeg har, siden.

Deltager du i nogle af sommerens festivaller eller markeder?
I sommer har vi været i USA på rundtur til alle mulige små og store byer, og derovre er der Farmers Market i selv de mindste flækker. Det er et koncept, jeg virkelig bakker op om, også i Sorø, hvor jeg synes der er et rigtig godt udbud af forskellige varer. Jeg er ikke den, der suser op og ned ad Storegade, når der er loppemarked i gaden, vi har en tendens til at få for meget tingel tangel med hjem. Jeg følger med i den lokale avis, og deltager i de ting der nu passer ind i familiens øvrige program, og er altid glad for et godt loppemarked.

Var du forbi Lions Marked (3-4. august)?
Desværre ikke, jeg var ikke hjemme den weekend. Men jeg har har fået et par telefonnumre af andre, der deltog, og især vil jeg gerne have fat i Junior Chamber, som siges at have nogle spændende ideer omkring en naturlegeplads i Sorø. Det vil jeg gerne høre mere om.

Skal du se eller har du set nogle af sommerens teaterstykker, f.eks. I Ingemannsland (Ruds Vedby Borgspil)?
Jeg har ikke været hjemme hele sommeren, og efter jeg er startet som bosætningskonsulent i Sorø Kommune i starten af august, må jeg indrømme, at jeg har jeg været så fyldt op i mit hoved af nye tanker og ideer til hvordan vi skal brande Sorø, at jeg er gået omkuld nærmest efter aftensmaden. Jeg er i fuld gang med at indsamle viden og inspiration fra alle de spændende projekter, der foregår i Sorø Kommune, og næste år er det helt sikkert, at jeg sidder klar i Ruds Vedby.

Hvad er efter din mening byens bedste sommeraktivitet?
Byens bedste sommeraktivitet er uden tvivl Skjolden og søerne generelt. Der er liv og sommerstemning. Der er ikke noget ret meget bedre end at gå ind til byen langs søen og slutte af med en is hos Emil.

Hvad kunne gøre Sorø en mere attraktiv sommerby?
Det kommer jo lidt an på hvem man er. Hvis jeg boede et andet sted, og kom til Sorø i min sommerferie, ville jeg tage et to dages kursus i kajak, jeg ville gå på kunstmuseet og Sorø Museum, jeg ville gå på udsalg i byens tøjbutikker, spise på en udendørs café, og jeg ville cykle rundt i området med min familie. Jeg ville sætte mig lidt ind i Sorøs historie, blandt andet omkring Akademiet, og så ville jeg bare nyde den unikke blanding af by og land, som Sorø er.

Mette Kaae