’En bøn til havet’ er et lille mesterværk af forfatteren Khaled Hosseini, som mange kender for bogen ’Drageløberen’. Bogen kan, ligesom bandet JUMA, forene folk på tværs af kultur og nationer. Det kan man opleve onsdag 8. september kl. 19 på Sorø Bibliotek & Bykontor.

Her læser forsanger Thilde Fjord Madsen den gribende tekst op akkompagneret af bandet, der forener de syriske toner med de nordiske og fortolker nogle af vores smukkeste sange og salmer. Aftenen byder også på kendte fællessange ligesom publikum inviteres til at nynne med på mellemøstlige melodier.

Musik skal sprede glæde
JUMA, som er et tværkulturelt musikprojekt, forener det arabiske med det nordiske ved at væve syriske folkemelodier og sufier samt nordiske viser sammen i et smukt kultur- og religionsmøde. JUMA betyder mor på arabisk og bandet tog form i foråret 2017 med det formål, at forene den nye tilstrømmende arabiske kultur med den danske. JUMAs drøm er at være en øjenåbner, og sprede glæde, om det at være et mangfoldigt samfund, hvor man favner alle kulturer og baggrunde.

Bandet består af Bakri Hemmami (vokal og håndpercussion), Thilde Fjord Madsen (vokal, harmonika og elektronik), Bilal Irshed (Oud), Niklas Emborg Gjersøe (kontrabas og elektronik), Jonas Muff Rytz Jørgensen (trommesæt) og Thomas Brunbjerg (guitar)

Billetter til koncerten koster 50 kr. Man kan købe billetter via soroebib.dk eller på det lokale bibliotek.

Pressefoto