Sorø Roklubs 100 års jubilæumssæson blev kronet med afholdelse af Danmarksmesterskaberne i roning på hjemmebane i weekende 6-7 oktober.

Mange timers frivilligt arbejde er lagt for at skabe de optimale forhold til mesterskaberne. Baneudlægning med tårne og broer er den tungeste del, hertil kommer bespisning af banedommere og repræsentanter, den velbesøgte regatta kiosk, koordinering af starter-børn og medalje-overrækkere, alle træningstimerne på land og vand og ikke mindst forberedelse af et brag af en fest for tæt på 300 mennesker.
Med et fantastisk stille og dejligt vejr kunne ingen ønske sig bedre rammer.

De unge ror om Danmarks Mesterskaberne i Junior A-klassen og for Junior-B og C gælder det sidste afdeling af årets Talent Udviklings turnering nemlig TU-Cupén. I Tu-Cupén samles point efter placering ved 4 regattaer henover sæsonen, som samlet giver en vinder overall, ligesom den bedste singlesculler i hver klasse giver bonus.

Sorø´s junior kaproere levede til fulde op til forventningerne og de mange træningstimer blev vekslet til medaljer for alle på holdet.

JM1XA
Sølv til Rasmus Lind som roede et flot løb i A-finalen i singlesculler. Med en stærk slutspurt nåede han i mål under en bådlængde efter Nicholas Andersen fra KVIK. Nicholas Andersen sad tidligere på sæson på den dobbeltfirer til junior VM som satte verdensrekord i semifinalen.
I samme løb roede Jannick Wly Andersen og han opnåede ligeledes placering i A-finalen. Her roede Jannick også et flot løb og nåede i mål på femtepladsen.

JM2XA
Rasmus Lind og Jannick Wly Andersen satte sig senere sammen i dobbeltsculler. Undervejs efter 1.500 meter lå parret på en femteplads, men så satte drengene en effektiv slutspurt ind og fik roet sig op på tredje pladsen og dermed bronze medaljer til drengene.

Rasmus Lind og Jannick Wly Andersen vinder Bronze efter Bagsværd. Sølv vinderne fra Holstebro var stukket af til næste løb.
Foto: Tina Aagren Lind.

JW2XB
Elisabeth Østergaard og Nicoline Blume fik en god start på dagen og opnåede bronze medaljer efter Holstebro og Bagsværd.

JW1XB
Senere gik Elisabeth og Nicoline i hver sin singlesculler, det udløste en fjerde plads til Nicoline. Elisabeth måtte geare ned undervejs da rygsmerter har drillet den sidste uges tid og endte således på sjette pladsen.

TU-Cup JWB

Nicoline Blume vinder sølv og Elisabeth Østergaard vinder bronze i den samlede TU-Cup stilling overall for piger junior-B.

 

JM1XB
Bronze til Peter Skou som i A-finalen havde fundet en god rytme og endte på tredje pladsen.

JM2XB
Senere roede Peter Skou dobbeltsculler med Patrick Klestrup fra Rødvig. Drengene nåede dog ikke A-finalen, men B-finalen vandt de sikkert.

TU-Cup JMB

Guld til Peter Skou i den samlede TU-Cup stilling overall for drenge junior-B.
Foto: Peter Lindblom

 

JW2XC
Smilla Post-Kallenbach roede dobbeltsculler med Frederikke Munch fra Rødvig. Pigerne lagde godt fra land og opnåede sølvmedaljer efter konkurrenterne fra Bagsværd.

JW1XC
Senere gik Smilla og Frederikke i hver sin singlesculler. Smilla fik desværre ikke den bedste start og på den korte 500 meter distance er der ikke tid nok til at indhente dette, så hun endte på fjerde pladsen. Dog nok til at høste fine point til TU-cupén.

TU-Cup JWC

Smilla Post-Kallenbach vinder sølv i den samlede TU-Cup stilling overall for piger junior-C.
Foto: Tina Aagren Lind.