Der var masser af mennesker i Sorø lørdag aften, hvor Kyndelmisse blev fejret med stil.

“Endnu en gang var Kyndelmisse Lysfesten et til løbsstykke med besøgende fra nær og fjern, og vi blev nærmest rendt over ende, men på den gode måde. Vi vurderer at 10.000 gæster – måske flere, trodsede vind og vejr, og støttede op om arrangementet. Jeg er ret sikker på, at de besøgende gik her fra med en unik oplevelse. Vi kan nu noget ganske særligt her i Sorø,” meddeler projektleder Sanne Lohmann. “Der var besøg af TV2Øst i nogle timer, og der sendtes live fra Sorø midtby i den allerbedste sendetid,” tilføjer hun.

Kørende ind mod bymidten kunne langvejs fra se lyskeglerne, der dansede på den mørke himmel. I boden ved biblioteket blev der langet masser af Turpas og programmer over disken.

Det summede af aktivitet i Akademihaven, Storgade og museumsgårdene, ved madboderne på Torvet og på Udstillingstedet.dk, der holdt fernisering på Det Røde Rum. I Ingemanns Hus kunne man møde Ingemannselskabet og historiefestivalforeningen 1684-1862. Aftenen blev afsluttet med et pragtfuldt fyrværkeri over Sorø Sø. 

Datoen for næste års Kyndelmisse Lysfest er 30. januar 2021.

Foto: SDL

 

[ngg src=”galleries” ids=”25″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]