I Café inTro havde de fornylig besøg af en borger – Ilse – som kom med et fantastisk projekt, og en opfordring til Cafeen om at hjælpe med at få det stablet på benene.

Hvad er en Lommeven?
Det er små bamser, som lige passer i hånden på de mindste børn, men formålet med bamserne er det vigtigste. De bliver nemlig givet til børn, der kommer til at stifte bekendtskab med vores sundhedssystem. De fleste af os ved nok, hvor skræmmende det kan være at skulle ud og køre i f.eks. ambulance, komme på en akutafdeling eller f.eks. komme i et krisecenter.

Lommevenner. Foto: Café inTRO

Behovet er stort
Lommevennerne er med til at give tryghed for de børn, der ulykkeligvis har fået brug for vores sundhedsvæsen, og tænk at sådan en lille bamse i hånden på et grædende barn med det samme er med det at fjerne opmærksomheden fra behandling.

Ilse har selv i løbet af det sidste år strikket omkring 850 Lommevenner, og har fået mange tilkendegivelser på både fra forældre og sundhedspersonalet.

Se blot her:

”””Tak for alle jer, der laver disse fine Lommevenner.
Min datter var på skadestuen i sidste uge, og fik en skøn bamse, der med det samme blev hendes bedste ven, og gjorde hendes oplevelse god og tryg.”””

”””Mit barnebarn var en tur med ambulancen efter et fald i svømmehallen og var den meget glade modtager af en Lommeven. Tak for det.”””

”””Jeg er meget stolt af at være dansker, vi har et fantastisk system omkring os. I går blev min datter pludselig syg, og vi endte med at måtte ringe 112. Få minutter efter kom der en ambulance med to meget, meget flinke reddere. De gav vores datter en lille strikket Lommeven, hvilket straks gjorde hende tryg ved situationen, og var med til at gøre at oplevelsen ikke blev så voldsom for hende.”””

”””Det er umådeligt mange Lommevenner, der bliver strikket rundt om i landet. Det er så skønt at vide, at der sidder så mange derude som tænker på andre. Det er også rigtigt rørende, når en forældre deler sine oplevelser, og at man kan se, at Lommevennerne gør en forskel.
Jeg bliver SÅ inspireret af alle de flittige og kreative mennesker derude, at det er umuligt ikke at blive glad.”””

Og hvad kan du så gøre?
I Cafeen vil vi gerne opfordre alle strikkende – øvede som uøvede – til at være med til at føre Ilse’s projekt ud i livet, så vi i Sorø kan blive nogle af de flittigste i landet til at producere Lommevenner. Ikke kun til glæde for de mindste, men også for at du kan blive en del af et fællesskab, der sammen kan gøre noget nyttigt for vores samfund.

Vi samler alle færdige Lommevenner i Café inTro, og Ilse vil derefter sørge for, at de kommer videre. De skal nemlig vaskes, tørres og fryses for at slå alle bakterier ihjel, før de pakkes i poser enkeltvis. Først derefter bliver de kørt rundt til de institutioner, der med glæde modtager dem.

Der er brug for os
Kom ind og hils på Ilse i Café inTro hver onsdag fra kl. 13 til 15 og hør mere om Lommevennerne.

Det er meget nemt at strikke en Lommeven. Du skal blot medbringe strikkepinde no. 4 og noget garn. Så skal Ilse og vi andre nok guide dig igennem. Vi har opskriften og fortæller dig om fyld og montering.

 

Del på sociale medier