Den lokale illustrator Kristian Eskild Jensen modtog torsdag den 22. marts Kulturministeriets Illustratorpris. Med prisen følger 75.000 kr.

Kristian Eskild Jensen. Foto: Lars Sidenius.

Kulturministeriet har siden 1954 hyldet den gode børnelitteratur i Danmark.

Torsdag blev dette års vindere af Kulturministeriets Forfatter- og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger hyldet ved en prisoverrækkelse med kulturminister Mette Bock.

Kristian Eskild Jensen, der er bosat i Sorø, modtog Kulturministeriets Illustratorpris for billedbogen “Og de onde lo – amoralske fabler”, skrevet af forfatter Ellen Holmboe.

“Illustrator Kristian Eskild Jensens naturalistiske blyantstegninger i ”Og de onde lo – amoralske fabler” har været tre år undervejs og imponerer med deres akkuratesse og detaljerigdom,” lyder det blandt andet fra juryen som fortsætter:

”Der er tale om et utroligt smukt værk (…) så markant anderledes i sin ornamentale stil end flertallet af danske børnebøger (…) Det er amoralsk og grumt. Det er morsomt og smukt. Tekst, ramme og billede udgør en helhed, som gør hvert opslag til en læseoplevelse, som kalder på fordybelse.”

Læs hele begrundelsen her.

Fakta om priserne
Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1954, mens Illustratorprisen er blevet uddelt siden 1979. To indstillingsudvalg udpeger prismodtagerne. De består hver af tre medlemmer samt en formand, der repræsenterer Statens Kunstfond.

Årets forfatterpris blev vundet af forfatter Mette Vedsøe for ungdomsbogen “Hest Horse Pherd Cheval Love”.

GemGem