Sorø-roerne Jannick Wly Andersen og Rasmus Lind har den 3. – 4. august deltaget i årets ‘Coupe de la Jeunesse’ i Gorgeno, Italien, hvor de blev udfordret blandt andre dygtige roere.

Hele det danske hold på tre piger og otte drenge kom til et smukt område i norditalien, tæt på Varese og Milano. Temperaturen var tålelig, men 30° er meget varmt at udfolde sig i.

Roanlægget og klubben er indrettet med henblik på at gæstende klubber og landshold kan anvende faciliteterne, og under regattaen lå det New Zealand’ske landshold, da også i træningslejr på søen.

Regattaen minder meget om en almindelig dansk regatta, indledende lørdag formiddag og finale lørdag eftermiddag – søndag gentages proceduren så.

Eneste ændring er dog, at roernes niveau ligger virkelig tæt på junior VM og grundet placering af junior VM i Tokyo i år, har mange lande ligesom Danmark, valgt at sende flere dygtige roere til Italien i stedet. Derfor er konkurrencen benhård til ’Coupe’.

Det danske hold kommer i år hjem med et bedre samlet resultat end i 2018 – nemlig en guldmedalje, en bronzemedalje og yderligere tre A-finale pladser.

Begge hold med Sorø-roerne er i snit yngre sammenlignet med modstanderne, hvor næsten alle på modstanderholdene er det ældste, der er muligt.

Jannick Wly Andersen roede dobbeltfirer, og lørdag missede holdet A-finalen med en lille margin på 0.22 sek. Søndag, efter justeringer på bådens gearing, roede holdet sig sikkert i A-finalen. I A-finalen var kræfterne dog opbrugt et par hundrede meter før mål, men det blev til en flot 6. plads til holdet.

Rasmus Lind roede dobbeltsculler, og lørdag roede drengene gode løb i aftalt tempo, men måtte alligevel tage til takke med en 12. plads. Søndag blev også denne båds gearing justeret, og taktikken ændret en smule, hvilket gav en samlet 9. plads til drengene.

Mange oplevelser rigere kan drengene nu se frem til sæsonens sidste udfordring, som er DM på Brabrand Sø d. 21. september.