Vedr. den farlige tendens med løse bilhjul.

Landsbyens Auto frygter at dette sindsyge fænomen kan være på vej til vores område, og vil derfor gerne informere om de tegn der kan være på et løst hjul.

Et løst hjul giver en klonk-lyd fra sig, når der enten accelereres eller bremses. Lyden følger hjulomgangen og til dels hastigheden på hjulet, og der vil være 4 eller 5 klonk pr. hjulomgang, da lyden kommer når fælgen rammer hjulboltene. Lyden vil oftest være kraftigst ved lav hastighed, da fælgen her kan nå at ramme hjulboltene. Ved højere hastighed ud af lige vej kan man ofte ikke høre noget, da fælgen her centrerer omkring hjulnavet.

Hvis du oplever dette, så stop hellere engang for meget og kontroller dine hjul. Du kan selv med bilens hjulnøgle (hvis den har sådan en) efterspænde din hjul (med uret), og de skal spændes med et fast hårdt tag. Hvis du er i tvivl, så kontakt din mekaniker, som kan efterspænde dine hjul med korrekt moment og kontrollere fælg og hjulbolte for evt. skader.

Landsbyens Auto har selv for nyligt haft en bil på værkstedet med et løst hjul, og set i bakspejlet tror de ikke, det var tilfældigt, da alle 5 hjulbolte var meget løse, og stort set havde løsnet sig lige meget.

Følg med Landsbyens Auto her og få flere oplysninger.

Foto: Landsbyens Auto