Linda Nielsen (SF) er formand for Teknik og Miljøudvalget i Sorø Kommune.

Deltager du i nogle af sommerens festivaler eller markeder?
Jeg sætter særligt pris på Farmers Market ved Superbrugsen. Hen over sommeren går jeg efter de friske grøntsager og frugt på markedet suppleret med lokale delikatesser. Jeg går til Jazzfestivalen i København og har været til Folkemødet på Bornholm.

Har du planer om at kigge forbi det kommende Lions Marked (3-4. august)?
Ja jeg vil være med en af dagene. I øvrigt gør jeg stort set alle min indkøb i Sorø og vil komme for at shoppe.

Skal du se Kandestøberen (Holbergteatret) eller I Ingemannsland (Ruds Vedby Borgspil)?
Ja, selvfølgelig. Jeg har set Kandestøberen og Sorø amatørteaters stykke “En frisøndag”. Et par rigtige gode lokale indslag. Godt spillet. Jeg er altid i Ruds Vedby til borgspil sammen med mine venner. Er der en koncert i byen, går jeg også til det.

Hvad er efter din mening byens bedste sommeraktivitet?
Jeg synes netop, det er kombinationen af flere forskellige oplevelser, der gør by og omegn dejlig om sommeren.

Hvad kunne gøre Sorø en mere attraktiv sommerby?
Sorø er faktisk attraktiv med kultur, natur og gode spisesteder. By og omegn har meget at tilbyde om sommeren. Det handler om at få gjort opmærksom på det udenbys. Turistkontoret kan sælge en dags pakkeoplevelser til Sorø via f.eks. Politiken Plus, på billetnet.dk eller blandt Urban Nature folk. Man bør kunne købe togbillet og booke cykel samtidig til hele familien. Man kunne lave event-udflugter for familier. F.eks. kunne man få mulighed for at lave frivilligt naturpleje en dag, hvor man samtidig kan lære gamle teknikker som at slå med le eller nye teknikker som Geo Catching i naturen. Udendørs koncerter i akademihaven sammen med en bådtur og et museumsbesøg er et must.

Linda Nielsen