Kun én enkelt forening i Sorø sælger det aktuelle Lillebror Lotteri 2019. Der er ellers gode penge at tjene til klub- eller klassekassen.

Organisationen Børnehjælpsdagen, der står bag Lillebror Lotteriet, opfordrer derfor flere lokale fritidsforeninger, klubber og skoleklasser i Sorø Kommune til at tage del i det traditionsrige lodsalg.

En forening eller klasse får 11 kroner pr. solgt Lillebrorlod til 25 kroner, der i øvrigt er en attraktiv pris for køberne. Det kan blive til rigtig mange penge, som f.eks. kan bruges på nyt idrætsudstyr, stævner, lejrskoler og andre fælles aktiviteter.

Sidste år tjente 272 foreninger, klubber og klasser fra hele landet 1,4 millioner kroner ved at sælge Lillebrorlodder. Det svarer til over 5100 kroner i gennemsnit.

Støtte til anbragte børn – også i lokalområdet
Det er imidlertid ikke kun forenings- og skolelivet i Sorø, der kan få glæde af Lillebror Lotteriet. Det kan anbragte børn også.

Overskuddet fra lodsalget går nemlig til Børnehjælpsdagens arbejde med at styrke netop de mange børn, der vokser op uden deres forældre – og som i stedet må bo hos en plejefamilie eller på en døgninstitution i Danmark.

“Vi hører ofte, at det betyder meget for de unge sælgere, at de også kan gøre en forskel for anbragte børn. Det øger deres motivation. På den måde bliver ‘fælles indtjening’ og ‘social ansvarlighed’ kombineret på allerfineste vis gennem lodsalget”, forklarer Anne Nielsen, der er tovholder for Børnehjælpsdagens lotterier.

Aktuelt er 80 børn og unge anbragt uden for hjemmet af Sorø Kommune.

Tilmeld din forening eller klasse som sælgere af Lillebror Lotteriet 2019 på www.bhd.dk/lotterier. Tilmelding er gratis og kan ske i hele salgsperioden (frem til den 2. juni 2019). Børnehjælpsdagen sender lodderne uden beregning.

Den eneste foreningen, der er tilmeldt i Sorø på nuværende tidspunkt, er Ungdommens Røde Kors Sorø.

Foto: Børnehjælpsdagen