Præcis klokken 00:01 natten til tirsdag fik de mange ansøgere endelig svar på, om de var kommet ind på deres drømmestudie på Absalon. I år har flere end tidligere søgt ind på en uddannelse som lærere eller sygeplejerske.

Hele 2.836 nye studerende starter efter sommerferien på deres drømmestudie på Absalon. Det blev resultatet efter ansøgerne på kvote 1 og Kvote 2 klokken 00:01 fik besked om, om deres uddannelsesønske var blevet opfyldt.

Det er en stigning i antallet af studerende på seks procent set i forhold til sidste år:

”Jeg er virkelig glad for, at så mange studerende har valgt at tage deres uddannels hos Absalon. Nu har vi oplevet et par år med fald, men i år er kurven vendt for stort set samtlige uddannelser. Så at de unge nu igen vælger uddannelsesvejen i stor stil, det er så glædeligt”, siger rektor for Absalon, Camilla Wang.

Læs mere på deres hjemmeside her 

Stadig ledige pladser
For ansøgere, der ikke kom ind på deres første prioritet , er der dog stadig ledige pladser at søge hos Absalon. Det gælder på læreruddannelsen, uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi samt uddannelsen til administrationsbachelor.

Ansøgningsfrist er den 12. august, på nær lærer kvote 2, der har frist den 6. august.
I den anledning holder Absalons campusser i henholdsvis Næstved (administrationsbachelor), Roskilde, Vordingborg og Kalundborg Åbent hus mandag den 3. august kl. 17-19, hvor interesserede kan komme forbi og høre nærmere om uddannelserne.

Foto: ABW
Del på sociale medier