red liv
De fleste gange er fisketuren heldigvis ren idyl, men pludselig kan noget uventet opstå og én falder i vandet. Til Blå Flag arrangement d.13. august kan du lære, hvordan man får personen op på land, også selvom der ikke er en flad strand.

Kan du hjælpe en kammerat, der falder i vandet, når I er på fisketur eller ude i kajak? Kan du få personen op på land og få tilkaldt den nødvendige hjælp? Hvis du ved lidt om livredning ved vandet, kan du være med til at forebygge drukneulykker, og det er fokus denne aften hos Sorø Lystfiskerforening.

Førstehjælpsinstruktør Niels Christian Schollert fra Dansk Førstehjælpsråd vil give en introduktion til livredning ved vandet, og gennem nogle praktiske øvelser vil han vise, hvordan man kan være med til at redde liv ved vandet. Det handler blandt andet om at få personen op af vandet, om genoplivning og om at få tilkaldt hjælp.

Der bliver nogle praktiske øvelser i vandet ved bådebroen, som også vil vise, at det kan være en stor udfordring at få en person op på land, når man ikke lige har en flad strand, som man kan trække personen op på.

Aftenen er et af Sorø Kommunes Blå Flag arrangementer og arrangeres af naturvejlederen på Kongskilde Friluftsgård i samarbejde Sorø Lystfiskerforening.

Red liv ved vandet er åbent for alle, men er særligt målrettet unge og voksne, der laver vandrelaterede aktiviteter, blandt andet i de lokale foreninger som lystfiskere, kano- og kajakroere og sejlere.

Hvornår: Torsdag d.13. august 2015 kl. 19-21.
Hvor: Sorø Lystfiskerforenings klubhus ved Sorø Sø, for enden af Frederiksvej.