Jørgen Gornitzka, der har sin egen chokoladefabrik i Sorø, lærer fra sig på Pedersborg Skole torsdag den 14. oktober og onsdag den 24. november kl. 18-21.30.

Deltagerne starter med at smage forskellige slags chokolader for at blive klogere på forskellen på lys og mørk og på “god” og “dårlig” chokolade. Imens fortæller Jørgen lidt om chokoladens fremstilling og egenskaber.

Herpå gennemgås dagens chokoladeopskrifter, hvorefter man kan slå sig løs i køkkenet. Man lærer at temperere chokolade og producere de flotteste, støbte chokoladestykker og evt. marcipanfigurer. Man kan lave fyld, f.eks. hindbærtrøffel. Husk at tage et forklæde med.

Når produktionen er afsluttet, bliver den fordelt blandt deltagerne, som får den hjemmelavede chokolade med hjem i flot emballage sammen med et opskriftshæfte.

Undervejs tilbydes en let anretning, så man trods alt ikke skal spise sig mæt i chokolade! Prisen er 375 kr. hvilket inkluderer råvarer, bl.a. Valrhona chokolade, og forplejning.
Chokoladekurset er arrangeret af LOF Sorø.