Hvad gør man for at lokke flere mænd ind i idrætsforeningerne? I Alsted-Fjenneslev Gymnastik & Idrætsforening holder man kvinderne væk og håber på, at en solid omgang mandehørm er svaret.

Foto: DGI

Det skriver DGI til Dit Sorø.

Søndag den 28. januar er hallen i Alsted-Fjenneslev reserveret til mænd – og kun mænd. Her er idrætsforeningen bag et nyt initiativ, der skal lokke nye medlemmer til.

“Vi har en del mennesker i vores lokalområde, der ikke kender vores tilbud. Det er en skam, og det gør vi noget ved”, siger Gitte Aamand fra Alsted-Fjenneslev Gymnastik & Idrætsforening.

Flere mænd, tak
Siden skolen lukkede, har foreningen målrettet sine tilbud til især voksne medlemmer. Det betyder, at der fx er en stor og velfungerende seniorafdeling. Men med nye aktiviteter er håbet at få fingre i voksne medlemmer – og gerne flere mænd.

“Det bliver tre timer med instruktører fra DGI, og så en god tredje halvleg i vores cafeteriet. Hvis der er opbakning til det, så opretter vi pickleball og floorball som faste tilbud”, siger Gitte Aamand.

Hjælp til nye ideer
Alsted-Fjenneslev Idrætsforening har fået hjælp af idrætsorganisationen DGI til at få ideer til nye aktiviteter. Her er der stor begejstring for foreningens tilgang til at ville udvikle sig.

“Foreningen arbejder seriøst og målrettet med at kigge på deres omgivelser og finde ud af, om den har de rette tilbud til dem. Tal viser fx, at der er en del mennesker i området, der er på vej til at blive 60+. Ved at lave de her tilbud, får de et attraktivt tilbud til de “nye” seniorer, det er godt set”, siger Bente Riis, der er idrætskonsulent hos DGI.

Kom med
Mandehørm er for alle mænd – uanset alder. Det er gratis at deltage søndag den 28. januar 2018 kl. 10.00 til 13.00 i Alsted-Fjenneslev Hallen.