Sheila Parson bor i Sorø og er medlem af de 12 soraneres kunstforening. Nu er hun sprunget ud som forfatter og selvudgiver med bogen Krumspring.

Et af Sheila Parsons værker. Foto: 12soranere.dk

“Bogen er et kærligt og meget ærligt brev til min ældste søn. Jeg fortæller ham hudløst ærligt om mit liv som glædespige og min tilgang til den åndelige verden. Denne biografi har min familie læst og mine venner. Jeg deler den nu med alle, fordi budskabet er, at vi alle kan føle os alene med vores oplevelser i livet. Ofte er det en befrielse at læse om andre, som kan have været i samme situation”, fortæller Sheila Parson.

Dit Sorø har fået lov til at bringe et udsnit af bogen:

“Gry havde et sort arbejde. Hun var telefonpige på et bordel på Vesterbro. Hun tjente 60 kr. i timen ved at tale med kunder, ordne værelserne og vaske håndklæder og lagener.

Damen, det job ville jeg gerne have. Jeg var flad og havde ingen skrupler med den slags job. Det virkede harmløst og nemt. Mit liv havde i så stor grad handlet om at overskride mine personlige grænser, at jeg ikke havde så svært ved at overskride dem yderligere, langt ind i voksenlivet. Hvis du længe nok fortæller et barn at det er dumt, så ender det stakkels barn med at tro på det. Jeg troede på det. Jeg troede på, at jeg havde set det værste i livet, et bordel kunne virkelig ikke få mig til at løfte et eneste øjenbryn. Jeg troede også på, at jeg ikke var noget værd som kvinde. Min barndoms tro, på at jeg intet var værd, fulgte mig langt ind i voksentilværelsen. Derfor lød dette som det perfekte job. At gøre rent efter en prostitueret, det var hvad, jeg kunne være heldig at få. Jeg stilede ikke højere, for jeg havde lært, at jeg ikke var det værd. Jeg ville ikke blive til andet end en fornøjelse for mænd. Barnet i mig græd tit hjælpeløst. En helt musestille gråd. Hvis jeg havde fået lov til at blomstre og udleve mine drømme, ville jeg sandsynligvis være blevet kreativ designer. Jeg havde tegnet Desigual tøj, før Desigual selv. Jeg siger ikke, at jeg var blevet en bragende succes, jeg siger bare, at jeg havde hvilet i mig selv på et langt tidligere tidspunkt. Og jeg havde ikke sat en stopklods for mig selv, hver gang jeg fik en kreativ tanke.

Gry havde desuden en sjov beskyttertrang over for mig. En trang jeg aldrig helt forstod. Jeg havde den ikke i samme grad over for hende. På mig virkede hun stærk nok til at klare udfordringerne i livet, selvom de var barske. Faktisk splittede den trang til at beskytte mig os op flere år senere, men det vidste vi ikke på det tidspunkt.

Hun skaffede mig et job efter mange betænkeligheder, og jeg skulle starte med sælge en polsk kvinde på 40. Hun udgav sig som én på 28, men i mine øjne var hun meget voksen.

Lejligheden var i stueplan. Der var tre værelser. Udenfor var der brædder på vinduerne og sorte plasticsække. Det så lummert ud, når man gik forbi. Jeg skulle sidde i køkkenet ved et bord og besvare telefonen. Hold da kæft, det var sværere, end jeg troede. Det er ellers så nemt at opføre sig idiotisk, når der er en telefon imellem. Jeg skulle lige ind i jargonen, og da jeg først lærte at håndtere de forskellige typer, gik det ret godt. Det var dog belastende så mange der spurgte, om jeg kunne købes, hvordan jeg så ud og sådan noget. Jeg afviste dem, men lærte hurtigt, at en såkaldt ren pige (en som aldrig har været solgt før) som mig, var eftertragtet. Uskyldig og uerfaren i faget, det tændte de gamle garvede bordelgængere i høj grad på.

Jeg følte mig smigret og frastødt på samme tid. Engang imellem får man et kompliment her i livet, som man hverken ved, om man skal grine eller græde over.”

Bogen koster 150 kr. og kan købes i Svegård Bog & idé eller online via mobilepay/bankoverførsel på www.parsonart.dk. Det koster ekstra 50 i porto og emballage, når man bestiller online.