Sorø Jazzfestivalen lægger nu samtlige aftalte koncerter frem til offentliggørelse:

Ingen kan sætte en slutdato på angrebet af coronavirus. Foreløbig er regeringen og arbejdsmarkedets parter blevet enige om, at 9. juni er afslutningen. Det bliver sidste dag for anvendelse af den ekstraordinære redningskrans, der er kastet ud til lønmodtagere og erhvervsliv. Vi håber inderligt, det holder stik. Så vil Sorø Jazzfestivalen kunne spilles som planlagt. Den skal først holdes i dagene 19.-26. juli.

Alligevel tør vi ikke vente med at lægge festivalprogrammet frem. På soroejazz.dk kan nu ses samtlige de foreløbig 13 arrangementer, der er bundet i kontrakter med musikerne og aftaler med spillestederne. Der er tale om koncerter, der forlængst (mange allerede sidste år) er færdigforhandlede og underskrevne. Sådanne aftaler kan normalt ikke annulleres uden tunge økonomiske konsekvenser. For at undgå enhver tvivl om forberedelserne til den kommende festival, afbryder vi derfor den hidtidige markedsføringsstrategi med drypvis offentliggørelse af et par koncerter ad gangen. Det ville være upassende og provokerende at fortsætte som om intet var hændt.

Der er på nuværende tidspunkt endnu nogle huller i programmet. Flere koncerter er meget tæt på at blive aftalt, men i lyset af den alvorlige situation holder vi vejret og venter med at indgå nye bindende aftaler. Blandt andet afventer vi besked fra Statens Kunstfond, som har bebudet at vejledende retningslinjer er under udarbejdelse. Som modtager af tilskud er Sorø Jazzen i lighed med utallige andre musikarrangører afhængig af Kunstfondens beslutninger.

Der er endnu godt fire måneder til Sorø Jazzfestivalen. Forhåbentlig afblæses virusalarmen inden da, så samfundets undtagelsestilstand kan ophøre. Oplevelsesøkonomien er allerede under pres, ja decideret sammenbrudt flere steder. Vi ved godt, at epidemien truer med mange umådeligt meget større ofre end en jazzfestival i Sorø. Uden at fornægte oprigtig medfølelse, tør vi dog godt bevare et håb om, at jazzen kommer til at spille i Sorø i juli måned.

 

Foto: ABW