Ludvig Holberg opholdt sig vist aldrig ved Vesterhavet. Men han har beskrevet det. I et gratulationsdigt til Hans Mikkelsen omtaler han Vesterhavet som det evigt uforgængelige. ”Dit navn hos brave folk vil ej dø, før end der udi Vesterhavet ej fisk skal findes mere…” skrev Holberg i 1722.

Hvad har det så at gøre med en jazzkoncert søndag den 1. august på Tersløsegaard? Jo, solisten, den 23-årige Nathalia Florez, er hentet fra den yderste forpost til Vesterhavet og har fra det brusende hav fundet inspiration til den inderlighed, hvormed hun synger sine danske sangtekster. Hun er vokset op i Sønderho som datter af byens sognepræst og fremhæver selv, hvordan hendes musik indeholder både salmeklang, jazz og elementer af Fanøs levende folkemusiktradition.

Sangene fremføres indpakket i en klassisk jazz-grundbesætning med klaver, bas og trommer tilføjet en violin, som sætter folkemusikkens farve på helheden. Gruppen består af unge musikere fra Esbjergs Musikkonservatorium, Enrico Salvatucci, Niklas Gjersøe og Hans Kristian Knold på henholdsvis klaver, bas og trommer, samt Annelene Toft Christensen på violin.

Nathalia Florez debuterede sammen med kvintetten i 2019 med albummet ”Aftenens sidste minutter”, som indeholder kompositioner med klang af nordisk jordnært lydlandskab. Musikken trækker tråde til både folkemusik, højskoletradition og rytmisk jazz, mens de danske tekster er fortællinger om venskab og kærlighed. Der venter lytterne i Holbergs have en smuk koncertoplevelse med poetiske danske tekster understøttet af jazzens improvisatoriske sprog.

Og hvem var så denne Hans Mikkelsen, som Holberg hyldede i et digt? Det var såmænd Holberg selv. Han brugte pseudonymet ”Hans Mikkelsen, brygger og poet i Kalundborg”, da han udgav romanen Peder Paars. Og lykønskede altså sig selv med ordene ”Lev vel Hans Mikkelsen, dit navn skal stå i minde så længe der er rugbrød og flæsk at finde i Jylland …”

Søndag 1. august kl. 15.30
Nathalia Florez Kvintet : Nathalia Florez, vokal, Annelene Toft Christensen, violin, Enrico Salvatucci, klaver, Niklas Emborg Gjersøe, bas, og Hans Kristian Knold, trommer
HOLBERGMUSEET TERSLØSEGAARD, Holbergsvej 101, 4293 Dianalund
Entré: 150 kr.
Reservation: post@tersloesegaard.dk eller tlf. 7446 6770

Nathalia Florez i Fanøs klitter. Pressefoto.

Museumsåbent hver weekend
Holberg Museet har hele sommeren åbent hver lørdag og søndag kl. 12-16 til og med søndag den 12. september. I perioden er der desuden en række særlige arrangementer. Programmet med detaljer om de enkelte begivenheder kan findes på www.tersloesegaard.dk 
Museumsentré er 60 kr.
Besøg uden for almindelig åbningstid kan aftales med foreviser Allan Aistrup ved henvendelse til post@tersloesegaard.dk eller tlf. 7446 6770.

Del på sociale medier