I disse dage søsætter Roforbundet og Dansk Skoleidræt et nyt og spændende projekt for eleverne i 6. og 7. klasse på alle landets skoler. Sorø Roklub er med på projekt ”Danmarks stærkeste klasse” og laver sideløbende en kommunekonkurrence ”Sorø Kommunes stærkeste klasse” efter sammen koncept. Det går ud på at finde den klasse, som ror 4000 meter på den hurtigste i roergometer.

Materialet vedr. dette skolesamarbejdsprojekt ligger klar til idrætslærerne og klasserne på samtlige kommunale skoler og på Sorø Privatskole.

Alle elever på 6. og 7. klassetrin kan være med i denne sjove og spændende konkurrence, som bygger på elevernes evne til at håndtere udfordring, planlægge, samarbejde og bruge deres krop og dens muskelkraft. Man kan udfordre og presse sig selv, hvis man har et konkurrence-gen, men det kan også bare handle om fantastiske oplevelser sammen og fedt samvær med andre. Der er alt at vinde, intet at tabe.

Sorø Roklubs formand Merete Leisted Busk udtaler, at hun er helt sikker på at rigtig mange af 6. og 7. klasserne i Sorø Kommune tager imod tilbuddet om både den landsdækkende og kommune-konkurrencen. Sorø Roklub er klar til at køre ud på skolerne med det nødvendige antal ergometre.

Klubben har gode erfaringer med et tæt og givende skolesamarbejde. I 2012 satte Sorø Roklub Danmarksrekord i skolesamarbejde målt i indgåede skolepartnerskabsaftaler omkring ergometer-roning og roning på vandet. Roforbundet indgik 21 aftaler på landsplan, hvor Sorø Roklub tegnede sig for 13 aftaler.

I den forgangne vinter fra november til og med marts har 6 skolehold fra henholdsvis Frederiksberg skole, Sorø Borgerskole og Sorø Privatskole deltaget i den verdensomspændende 8 Grand Prix turnering over 5 runder med træning i ergometer i de mellemliggende perioder. Alle 6 skolehold placerede sig flot i ”Top 10” i klassen junior 14 år open. Sorø Privatskoles drenge vandt klassen!

Nu står Sorø Roklub klar med det nye tilbud, hvor roklubben kommer på besøg – og hvor der kan være mulighed for genbesøg i Sorø Roklub med roning på vandet i klubbens pragtfulde gigbåde omgivet af en helt unik natur. Sorø Roklub glæder sig allerede til samarbejdet med skolerne, idrætslærerne, eleverne og deres forældre!

Ergometer-roning
Ergometer-roning