Lea på 8 år og Sascha på 10 vil gerne have flere garderkammerater i Ruds-Vedby Garden. Lige nu tæller Garden 21 gardere, hvor den yngste er 7 år.

Lea Dencker og Sascha Hansen. Foto: Ruds Vedby Garden.

Lea spiller på marchtromme og startede, da hun var 6 år gammel. Selvom Lea ikke er særlig høj, og trommen meget tung, så spiller Lea alligevel flittigt med på størstedelen af Gardens repertoire.

Sascha spiller fløjte og startede, da hun var 8 år. Sascha er nu én af de fløjter, der blæser højt igennem på de mange arrangementer, som Garden er på.

Man oplever rigtig meget i Garden og en favorit, hos de to, er arrangementerne. Her kommer man ud og viser publikum, hvad man kan, og man kommer mange forskellige steder hen. Udover at komme rundt til arrangementerne, så får man også masser af anerkendelse, da Garden går meget op i at påskønne hver og én.

Uniformerne er ens, men hver enkel uniform fortæller lige præcis den enkelte garders historie. Lea har fx fået en flidsmedalje, netop fordi hun har været meget flittig på tromme og været yderst mødestabil. Sascha går med en snor, som symboliserer, at hun var Årets Gardersmil i 2018. Og sådan bliver ens egen uniform meget personlig.

”Man får bare en masse i bagagen af at være i en garde” udtaler daglig leder, Rikke Marin Sommer. ”Udover de lærer et instrument helt fra bunden, så oplever de en masse ting. De optræder foran store og små publikum, spiller til runde fødselsdage eller kæmpe krydstogt anløb. Garden rejser rundt i hele verdenen og ser andre kulturer, de deltager i mesterskaber, og viser hvad de kan. Man får gode venner, der holder resten af livet. Man lærer basale livsfærdigheder og lærer at indgå i et større fællesskab. Det giver en masse læring, ligeværd og anerkendelse – det går de meget op i, og vi vil så gerne have flere, som vil være med”, slutter Rikke Marin Sommer.

Derfor har Garden nu et eksklusivt sommerferietilbud. Man kan nemlig starte i Garden og få 3 måneders gratis gardertid, så man virkelig kan se hvad Garderlivet i Ruds-Vedby Garden byder på. Garden starter op igen torsdag den 15. august kl. 17:00 på Ruds Vedby Skole. Børn, unge og forældre er meget velkomne, og nye gardere vil allerede få introduktion til Gardens instrumenter denne dag.