Artiklen er sponseret

Julen er over os, men det er ikke kun fryd og gammen, for julen er, lad os være ærlige, en dyr tid på året. Selvom julen er hjerternes fest, er det også en tid forbundet med forventninger og tomme lommer. Selvfølgelig vi gerne vil gøre vores nærmeste glade med lige præcis den gave, de gik og drømte om, er det bare ikke lige altid, at vi rent faktisk har råd til at købe gaver til hele familien. Gaveræset kan være overvældende, og i juletiden har vi sjældent lyst til at gå på kompromis, så hvordan får vi forventninger og økonomi til at stemme overens?

Julen er, og bør være en tid på året, hvor vi glædes, krammer og værner om hinanden. En tid, fri for bekymringer og stress, men det er desværre ikke altid, at julen rent faktisk forløber sådan. Juletiden kræver nemlig en masse gøremål, heriblandt de mange gaveindkøb. Vi giver dig her et par tips til, hvordan du kommer gaveræset i forkøbet.

En økonomisk juleoverhaling
Det er de færreste, der rent faktisk har penge nok til at komme omkring julegaverne til hele familien uden at have sparet op. Er du en af dem, hvor økonomien ser lidt presset ud, kan du tage et hurtigt lån. På den måde kan du få råd til alle julegaverne uden at skulle gå på kompromis med kvalitet eller pris.

DIY-gaver
Er du gør-det-selv-typen, kan du altså også spare en masse penge på at lave dine julegaver selv. På denne måde bliver julegaven både billig og personlig, og den vil helt sikkert vinde ind i hjertet på alle familiens medlemmer.
Vælger du i år at lave julegaverne selv, kan ligeledes udnytte muligheden for at tilegne dig nye færdigheder og skills. Måske bliver du god til at hækle, eller måske har du lavet årets fuglehus? Her er det kun fantasien, som sætter grænser.

Alternativ gaveudveksling
Lad os sige, at I er flere i familien, som oplever at gaveræset er uoverkommeligt og uoverskueligt, både tidsmæssigt men også økonomisk, kan I overveje en alternativ form for gaveudveksling.

Det er for mange familier blevet mere og mere populært at trække lod om, hvem man skal købe en gave til i år. På denne måde skal du kun sørge for én gave. Det sparer dig ikke alene for en masse penge, men giver dig også muligheden for at koncentrere dig endnu mere om den enkelte gave.

Julen er hjerternes fest og bør ikke gå op i økonomi. Heldigvis er der mange forskellige måder at gribe julegaveræset an på. Derfor kan det altså sagtens give mening at forholde sig til gaveudvekslingen på anderledes måder, end hvad I normalt er vant til. I kunne også overveje en gavefri jul.

Det er de færreste, der rent faktisk har penge nok til at komme omkring julegaverne til hele familien uden at have sparet op. Foto: ABW

sider2022