Har du en dårlig vane med at smide dig på sofaen, når du kommer hjem fra arbejde, og først rejse dig, når der er huslige ting, der skal ordnes, eller aftensmaden skal på bordet? Du er langt fra den eneste. Efter en lang arbejdsdag kan det virke meget uoverskueligt at skulle give sig til ret meget, men du kan vende tanken om og måske sørge for at gøre noget for dig selv, der netop kan give dig mere overskud, frem for at tære på det.

En ting, der kan afhjælpe stress og jag og få dig op på et bedre sted rent fysisk, er en kondicykel. Det er en maskine, som alle kan finde ud af at bruge, og det handler bare om at sætte lidt tid af til det hver eneste dag. Det behøver ikke betyde, at du skal sidde på cyklen i flere timer hver dag. Med det rette program med intervaller kan du nøjes med relativt kort træning og stadig få et enormt udbytte.

Nemmere end fitnesscenteret
Med en kondicykel har du adgang til motion helt tæt på. Der er ikke en hindring i form af at skulle transportere sig til et fitnesscenter for at træne, og når først du har investeret i cyklen, er der heller ikke den månedlige ydelse til et fitnessabonnement, du skal omkring. Der er også noget charmerende ved at cykle udenfor og opleve naturen, men hvis det handler om hurtig adgang er kondicyklen det nemmeste.

Du kan også overveje at kombinere de to ting og for eksempel cykle i det fri i løbet af sommeren og så rykke træningen indenfor, når det bliver vinter. Det kan i nogle tilfælde være decideret farligt at cykle udenfor om vinteren, hvis der ikke er saltet, hvor dækkene på en racercykel ikke yder meget modstand. En kondicykel kræver ikke det samme vedligehold – og du risikerer ikke styrt.

 

 

Ryk træning indenfor, når det bliver vinter. PR-foto