Sorø Internationale Musikfestival har en spændende sommersæson i vente. I juli og august kan man opleve 10 koncerter med musikere fra hele verden. Tid og sted er i reglen i Sorø Klosterkirke onsdage kl. 20. Se programmet her. Billetterne skal købes via billetnet.dk, turistkontoret på Torvet eller med dankort ved indgangen.

2. juli. Heinavanker (Estland). Heinavanker (Høvognen) er et estisk ensemble, som beskæftiger sig mest med den ældre kirkelige musik.

9. juli. Jennifer Chou,, orgel (Australien) Jennifer Chou er født i Hong Kong og har studeret orgel i Hong Kong og Frankrig. Der vil være storskærm ved koncerten.

16. juli. Kristine Poulsen, fløjte og Merethe Køhl Hansen, akkompagnement (USA og Danmark). Kristine Poulsen er lokal fløjtenist, født i Slagelse, nu bosiddende i USA. Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og i Frankrig.

23. juli. Eggner Trio, violin, cello og klaver (Østrig). Eggner Trio er en af nutidens mest fremtrædende klavertrioer. Grundlagt i 1997 af de 3 brødre Georg (violin), Florian (cello) og
Christoph Eggner (klaver) fra Østrig.

30. juli. Sergey Eletskiy (Rusland). Sergey Eletskiy er født i Moskva og har studeret klarinet i både Rusland og Tyskland. Han er sidste års vinder af den internationale Carl Nielsen konkurrence i Odense.

3. august. (NB søndag kl. 16). FUKs Landskor består af 35 dygtige korsangere i alderen 12-22 år – sangere fra Danmarks 500 børne- og ungdomskor i organisationen Folkekirkens Ungdomskor (FUK).

6. august. Christopher Wrench, orgel (Australien). Det er femte gang Christopher Wrench fra Brisbane gæster Sorø. Han er uddannet i Queensland og Wien og har vundet flere priser i orgelkonkurrencer.

13. august. Kiev Kammerkor (Ukraine). Kiev Kammerkor er dannet i 1990 og er Kievs officielle kor, lønnet af Kulturministeriet der. Repertoiret omfatter stort set al slags musik, gammel og ny, kirkelig og verdslig, vest- og østeuropæisk, men for det danske publikum er det den ukrainske musik, som har gjort det store indtryk.

20. august. Young-Choon Park, klaver (Sydkorea). Young-Choon Park er en sydkoreansk pianist der begyndte som vidunderbarn i 4 års-alderen og som 7 årig begyndte at spille offentlige koncerter.

24. august. Finalekoncert kl. 16 – Operagalla med Chorus Soranus, orkester og solister, der vil opføre en perlerække af opera-highlights af Verdi, Bellini, Puccini, Bizet m.fl. Det Unge Kammerorkester spiller ouverturerne til “Nabucco” og “Norma”.

Kiev Kammerkor
Kiev Kammerkor