Fjenneslev Kirke udmærker sig ved sine to tårne. Kirken er bygget af herremanden Asser Rig og fru Inge til ære for både Herren og Hvideslægten.

Det hedder sig at fru Inge måtte bygge kirken færdig alene, da Asser blev kaldet i leding. Da han steg til hest, bøjede han sig ned og hviskede til hende: Føder du mig en søn, da bygger du kirken med et tårn, føder du mig en datter, da sætter du kun et spir. Da Asser Rig ved hjemkomsten så de to tårne, forstod han, at hans hustru havde skænket ham to sønner.

Det smukke sagn er kendt fra Oehlenschlägers berømte digt: De tvende kirketårne. Men det er blot et sagn, for Esbern Snare og Absalon var ikke tvillinger. Esbern var et par år ældre end Absalon.

Og tårnene er ikke bygget samtidig med den øvrige del af kirken. Hvor kirken er opført af rå og kløvet kamp, er tårnene bygget af røde mursten, kaldet munkesten, fordi det var munkene, der bragte kendskab til teglbrænding til landet. Men det skete først længe efter, at Fjenneslev Kirke var bygget. Man regner med at kirken er bygget omkring 1130. Læs mere om kirkens historie her. 

Dit Sorø lagde vejen forbi en solrig morgenstund. 

Foto: SDL

Del på sociale medier