En julehilsen til Dit Sorøs læsere fra Skovhuset

Den mørke og kolde vinter er over os, og i denne tid er det godt med lys i mørket. De små skovbørn har derfor malet og limet løs med deres små fingre, og glas er forvandlet til flotte farverige lanterner, der kan lyse skoven op, når de bæres af små varme hænder. Det har været den tid på året, hvor den lysende stjerne skulle findes, og de små skovbørn måtte ivrige afsted ud i den mørke skov, mens de sang:

”Lanterne, lanterne, sol og måne og stjerne
Skinne højt mit lys
Skinne højt mit lys
Skinne højt på min lille lanterne”

På jagt efter den smukke skinnende stjerne, der nu pynter det smukke juletræ på skovbørnenes eng og lyser engen op i det flotteste lysende skær.

Mon du skal forbi en dag og se det smukke træ på engen?

Skovens dyr skal også mærke den søde juletid, og de små skovbørn har derfor lavet hjemmelavede fuglekugler. Kuglerne er hængt op på det flotte juletræ, så nu kan både mennesker og dyr nyde skovens skønne træ.

Mon fuglene en dag vil danse rundt om juletræet med os?

Nisserne har i december måned indtaget skoven, og skovbørnene kan høre dem pusle rundt i skoven med deres bittesmå fødder, der tripper afsted langs skovbunden. Skovhusets nissevenner hedder Mirko og Elsa. De bor i en hule ude i skoven, hvor de voksne i ny og næ bliver inviteret på besøg. Nisserne tryller de voksne små, så de kan komme ind i hulen og bydes på kaffe og kage.

Glæder I jer til at blive voksne og komme hjem og besøge nisserne i deres hule, og mon vi kan se deres fodspor i skoven, når sneen falder?

Skovhusets loftnisser er også flyttet ind på høloftet. Nisserne har dog gemt sig, men et er sikkert og det er, at de følger godt med i, hvad de små skovbørn render rundt og laver af sjove ting. Skovbørnene giver nisserne risengrød, og nisserne lægger små søde breve rundt omkring i skov og på eng. Nisser synes, at det er vigtigt at være søde og gøre gode ting for hinanden, og i brevene har de skrevet små opgaver til børn og voksne. En af opgaverne var at kramme hinanden.

Mon de også laver små søde drillerier engang imellem, og husker du at være god ved andre?

Der er blevet bygget en hule – en dragehule, for selv om den store drage er blevet bekæmpet, kan det jo tænkes, at der er flere. Hulen er MEGA sej, og når den ikke skal fange drager, er den så hyggelig at gemme sig i.

Mon nisserne gemmer sig derinde i ny og næ?

Vi glæder os til juleaften og store kærlige kram skal gives, når vi ønsker hinanden rigtig glædelig jul. Små børnevenner skal kramme hinanden, når juleferien indtræder og vinke på gensyn efter ferien. Ihhh hvor er den hyggelig – den skønne juletid.

Mon du glæder dig lige så meget som os?

Rigtig glædelig jul fra os til jer

Skovhuset
Ringstedvej 38
4180 Sorø